УКР РУС

ПСЖ в більшості вирвав перемогу над Сент-Етьєном – дебют Рамоса, Мессі віддав три асисти, моторошна травма Неймара

28 листопада 2021 Читать на русском

ПСЖ переміг Сент-Етьєн у матчі 15-го туру Ліги 1, який став дебютним для Серхіо Рамоса у паризькій команді. Читайте звіт про зустріч на Футбол 24.

Чемпіонат Франції 2021/22, 15-й тур

Сент-Етьєн – ПСЖ – 1:3

Голи: Буанга, 25, – Маркіньйос, 45+2, 90+1, Ді Марія, 79

Вилучення: Колодзейчак, 45 (Сент-Етьєн)

Матч між ПСЖ та Сент-Етьєном став особливим, адже саме в ньому вперше у складі парижан зіграв Серхіо Рамос. Вже в дебюті поєдинку парижани начебто вийшли вперед, але Неймар перебував у офсайді, коли забивав з передачі Мессі.

Рамос продемонстрував свою готовність до боротьби, а от покращити гру ПСЖ у захисті не зміг, чим і скористався Сент-Етьєн. Хазрі шведою закинув до штрафного, одразу двоє нападників "зелено-білих" вискочили на Доннарумму і Буанга таки пробив італійця. Захист парижан відверто проспав епізод. Перший тайм завершився голом ПСЖ. Спочатку Колодзейчак зірвав рейд Мбаппе ціною вилучення, а Мессі зі штрафного знайшов голову Маркіньйоса.

"У жодного немає бажання бігти назад", – Мессі, Неймар та Мбаппе отримали порцію критики від Оуена

По перерві парижани забрали м'яч під свій контроль та намагались розкрити оборону суперника. Мессі мав кілька нагод, однак спочатку не зміг дотягнутись до м'яча, а потім з убивчої позиції не влучив по воротах. Мали свої шанси і Неймар з Мбаппе, але ПСЖ бракувало влучного удару аж до 79 хвилини.

Затяжна атака центром, Мессі хитнув захисника та віддав праворуч на вільного Ді Марію – Анхель з лівої пробив у дальній кут та приніс перемогу парижанам. Втім, кінцівка гри вийшла не дуже приємною для ПСЖ – Неймар в одному з епізодів підвернув ногу та покинув поле лише з допомогою лікарів. А крапку в зустрічі поставив Маркіньйос, замкнувши навіс Мессі з лівого флангу.

Таким чином, ПСЖ набрав 40 очок та закріпився на першій сходинці чемпіонату, відірвавшись від другої Ніцци вже на 14 пунктів. Сент-Етьєн з 12 балами залишився останнім.

Манчестер Сіті переміг ПСЖ й вишов у плей-офф – провал Зінченка у центрі, сильний матч Канселу та мізерний вплив Мессі