УКР РУС

ПСЖ у центрі скандалу – президенту клубу висунули звинувачення через продаж прав на трансляції чемпіонатів світу

20 лютого 2020 Читать на русском

Скандал щодо дачі хабара генеральному секретарю ФІФА Жерому Вальке президентом ПСЖ Нассером Аль-Хелаїфі виходить на новий рівень.

Президенту французького ПСЖ та спортивних каналів BeIN Sports Нассеру Аль-Хелаїфі висунуто звинувачення у справі про продаж прав на трансляцію чемпіонатів світу та Кубків конфедерацій, повідомляє офіційний сайт генеральної прокуратури Швейцарії.

ПСЖ прийняв рішення щодо майбутнього Мбаппе

Звинувачення також висунуто колишньому генеральному секретарю ФІФА Жерому Вальке – екс-керівника підозрюють в отриманні хабарів і фальсифікації документів.

Генеральна прокуратура Швейцарії вважає, що в період з 2013 по 2015 роки Вальке використовував своє становище в ФІФА, щоб права на трансляції міжнародних турнірів в Італії та Греції дісталися певним компаніям. Мова йде про чемпіонати світу і Кубки конфедерацій за період з 2018 по 2030 роки. Колишній очільник отримав три платежі на загальну суму 1,25 млн євро. Окрім того, за даними слідства, Аль-Хелаїфі передав Вальке віллу на Сардинії у якості винагороди за телеправа.

У швейцарської прокуратури були побоювання, що Нассер може скористатися дипломатичною недоторканністю, аби уникнути розслідування щодо хабарів ФІФА, оскільки займає в катарському уряді посаду міністра без портфеля. Однак, слідчим таки вдалось його допитати.

Неймар володіє цифрами на "Золотий м'яч" – форма всього життя, заради якої вартувало виходити з тіні Мессі