УКР РУС

Продаж МЮ виходить на дивну фінішну пряму – катарці здалися, Глейзери отримають 1,5 мільярда, але нікуди не підуть

15 жовтня 2023 Читать на русском

Родина Глейзерів таки погодилися продати частину акцій Манчестер Юнайтед, проте є купа нюансів.

Американські власники " червоних дияволів" погодилися поділитися 25% акцій з другою найбагатшою людиною Британії – сером Джимом Реткліффом, інформує Daily Mail.

Манчестер Юнайтед влаштував переможний камбек у стилі фіналу ЛЧ-1999, Челсі розгромив Бернлі – Мудрик зіграв 15 хвилин

Глейзери оголосили про намір продати МЮ в листопаді 2022 року і нібито розраховували отримати 7 мільярдів доларів. Найближчою до цієї планки була група катарців на чолі з шейхом Джассімом. Втім, за кілька місяців переговорів сторони так і не змогли дійти згоди. Вчора (14 жовтня) стало відомо, що Джассім вибуває з боротьби.

Єдиним реальним претендентом залишився Реткліфф – 70-річний власник хімічної компанії Ineos зі статками у 30 млрд фунтів. Він народився поблизу Манчестера, є давнім фанатом Юнайтед і спорту загалом (раніше придбав французьку Ніццу та швейцарську Лозанну). Британцю вдалося знайти компроміс з Глейзерами – близько 1,8 млрд доларів за чверть акцій клубу, але в майбутньому Реткліфф все ж планує викупити мажоритарний пакет.

Найближчими днями повинен відбутися обмін документами і остаточне закриття угоди. Нагадаємо, що самі Глейзери придбали Манчестер Юнайтед у 2005 році за 831 млн фунтів.

Мудрика купив божевільний профан – звільнення Поттера настільки логічне, наскільки й абсурдне