УКР РУС

Президент Десни заявив, що 4-5 клубів можуть припинити участь в УПЛ – існує загроза виникнення двох чемпіонатів

18 липня 2019 Читать на русском

Конфлікт між українськими клубами може призвести до серйозних наслідків.

"Є інша позиція, яка не відповідає позиції Шахтаря. Ми втрачаємо поняття масового футболу. 99 глядачів зі ста перестає дивитися футбол. Ми переходимо до поняття конфлікту за прикладом Югославії, коли був матч ненависті між Црвеною Звездою та Динамо Загреб.

"На засіданні були погрози про смерть, ненависть і Третю світову війну", – віце-президент Маріуполя про збори клубів УПЛ

Може виникнути громадянський конфлікт і ліквідація ліги. Сьогодні, якщо клуби почнуть виходити з УПЛ, ми побачимо виникнення двох Прем'єр-ліг. Це через незаконне позбавлення прав, це ж приватна власність. Такі клуби можуть припинити участь в УПЛ.

Сьогодні ще нікого прав не позбавили, але у випадку підписання це буде 4-5 клубів. Десна серед них. Це не європейський шлях розвитку. Футбол повинен бути громадським. Україна на 90% живе за межею бідності.

Рафаїлов звинуватив ТК Футбол у намаганнях знищити безкоштовний показ матчів УПЛ

Десна не підтримує єдиний пул в такому вигляді, в якому він є. Підтримаємо тільки в тому випадку, якщо канали об'єднаються і трансляції будуть публічними, у відкритому доступі.

Ми проти, при цьому у нас є суди і ми будемо відстоювати свої права і права кожного українця. У нас хороші юристи, ми це питання вирішимо до початку чемпіонату.

Палкін розповів, за якої умови Шахтар підтримає формат УПЛ з 14 командами

Щодо формату: з наступного сезону повинно бути 16 клубів, ми так вважаємо. Футбол повинен бути масовим видовищем. Чим більше людей грають в футбол, тим більше глядачів", – сказав президент чернігівського клубу Володимир Левін в коментарі Tribuna.