УКР РУС

Порту переміг Антверпен і випередив Шахтар – Пепе вирішив, хто виконає ключовий пенальті

7 листопада 2023 Читать на русском

У вівторок, 7 листопада, Порту обіграв Антверпен у матчі 4-го туру групового етапу Ліги чемпіонів (2:0).

Порту повів у рахунку завдяки пенальті на 32-й хвилині – вінгер гостей Керк сфолив проти Еустакіо у своєму штрафному майданчику. Спочатку виконати вирок зголосився Алан Варела. Однак капітан "драконів" Пепе підійшов до нього, відібрав м'яч і передав снаряд Еванілсону. Бразильський форвард не підкачав, хоча пробив не найкращим чином – м'яч полетів трохи правіше центру воріт. Якби воротар Антверпена Ламменс не впав у протилежний кут, у нього були б хороші шанси врятувати свою команду.

"Ми заслужили поразку від Шахтаря": Хаві заявив про кризу Барселони

Одразу ж після перерви чемпіон Бельгії ускладнив собі завдання. Еккеленкамп у дуже грубому підкаті в'їхав у ногу Заїду – навіть дивно, що головному арбітру зустрічі Мауріціо Маріані знадобилося дивитися відеоповтор, щоб ухвалити рішення вилучити винуватця інциденту. У підсумку вже на 52-й хвилині Антверпен залишився в меншості, що не сприяло камбеку. Хоча на 89-й хвилині гості могли несподівано зрівняти рахунок: Арбнор Муйя вискочив на побачення з воротарем, проте не влучив у площину воріт.

В наступній атаці капітан Порту Пепе подвоїв перевагу "драконів" – головою, після розіграшу кутового.

Завдяки цій перемозі "дракони" набрали 9 очок і піднялися на друге місце в групі Н, наздогнавши Барселону. Шахтар, незважаючи на перемогу над каталонською командою, із шістьма очками в активі залишився на третьому рядку таблиці.

Шахтар шокував Барселону в Лізі чемпіонів – Сікан копіює Беллінгема, вбивчі контри Пушіча, такого не було 15 років