УКР РУС

Порту – Шахтар: УЄФА призначив фартового для "гірників" арбітра, який вилучав Миколенка

11 грудня 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

Португальска та українська команди дізнались імена суддів, які працюватимуть на поєдинку 6-го туру групового етапу Ліги чемпіонів.

Головним арбітром вирішального матчу за вихід у плей-офф Ліги чемпіонів між Порту та Шахтарем буде 39-річний румун Іштван Ковач, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Шахтар знайшов спосіб компенсувати втрати від війни і свавілля ФІФА – "гірники" виходять на ринок Саудівської Аравії

На лініях йому допомагатимуть співвітчизники Васіле Марінеску та Овідіу Артене. Четвертим рефері стане Марсель Бірсан. За VAR відповідатиме італієць Массіміліано Ірраті.

Нагадаємо, раніше Ковач двічі перетинався з Шахтарем: у сезоні 2021/22 у кваліфікації Ліги чемпіонів він фіксував перемогу "гірників" над Генком (2:1), а згодом у груповому етапі був свідком нічиєї донеччан з Інтером (0:0). У березні 2021-го Іштван вилучав Віталія Миколенка у матчі кваліфікації на чемпіонат світу проти збірної Фінляндії. Найбільше дісталось від румуна Зорі: двічі під його наглядом вона програвала в сезоні 2021/22 – австрійському Рапіду у кваліфікації Ліги Європи (2:3) і Ромі у груповому етапі Ліги конференцій (0:4), а в далекому 2016-му розійшлась миром з Фенербахче (1:1).

До слова, дуель між Порту і Шахтарем відбудеться у середу, 13 грудня. Початок зустрічі о 22:00.

Порту залякує Шахтар перед Лігою чемпіонів – розгромна перемога "драконів" посунула Трубіна в зону ЛЄ