УКР РУС

Південна Корея дотиснула Португалію на 90+1 – "бенефіс" Роналду і ключовий хід Сона виводять в 1/8 ЧС-2022

2 грудня 2022 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Південна Корея здолала Португалію (2:1) у 3 турі Чемпіонату світу 2022. Рахунок і огляд матчу – на "Футбол 24".

Португалія, яка достроково забронювала собі по суті 1 місце, зробила 6 змін в основі. Паулу Бенту вийшов проти земляків і потребував лише перемоги. Матч, як і онлайн-трансляція Південна Корея – Португалія на "Футбол 24", стартував о 17:00. Зв'язка нових імен спрацювала вже на 5 хвилині. Пепе, якому вже 39 років, вирізав блискуче закидання на Далота – захисник МЮ розібрався на правому фланзі й віддав на межу воротарського, де легенда Браги Рікарду Орта ідеально завершив. На всіх цих 3 гравців лише 1 вихід в основі у попередніх турах. Канселу ледь не використав ще один дальній пас через пів поля, але з гострого кута не прошив голкіпера. Далі ж почався бенефіс Роналду.

Найдивніший момент ЧС-2022, Роналду міняє професію – Португалія має нового бога, реакція Кріштіану вражає

Кріштіану спершу допоміг суперника зрівняти, скинувши після подачі стандарту "асист" спиною на центрбека Ульсана Йон Гвон Кіма. Згодом не реалізував вихід сам на сам, навіть з положення поза грою. Легендарний вільний агент запоров ще парочку моментів. Зокрема, Роналду схибив у порожні ворота, головою добиваючи удар Вітіньї з ПСЖ. Дуже нагадало перформанс Лукаку з Хорватією. Корейці забили ще 1 гол, але з офсайду. Класно працюють ці закидання зі своєї половини. Далот і Кансело як отримувачі, кожен з манчестерців міг забивати у першому таймі. Діогу виглядає навіть гострішим, створивши 2 гольові моменти.

Сон Хин Мін, головна зірка Кореї, знову перебуває в тіні. Лише 2 не дуже небезпечні удари від вінгера Тоттенхема і створений момент. Ще один офсайд Кріштіану, який у розпачі звертається до небес – навіть удар не вийшов після елегантної діагоналі партнера, а вже потім був свисток. Сона вивели нарешті у штрафний. Другий заблокований удар головної зірки корейців. Кошта з проблемами парирує перед собою, добивання не вистачає команді Бенту. Роналду відверто невдоволений заміною на 65 хвилині. Другий тур поспіль без гола Кріштіану, але нарікати має сам на себе. Сон влучає в лікоть Канселу. Гарячкові вимоги поставити пенальті на суддю не справляють враження, адже Жоау притискав руку до тіла.

Сон – один у полі воїн! Протягнув капітан м'яч на 90+1 і пошив кортеж з тріо португальців у дурні, віддавши у розріз. Хван Хі Чхан, який вийшов на заміну, спокійно розправився з Коштою, уникнувши офсайду. Форвард Вулверхемптона заробив жовту за скидання футболки, але кого це вже обходить! Португалія фінішує лідером з 6 очками і чекає суперника, який визначиться у матчі Сербія – Швейцарія. Південна Корея набирає 4 бали і виходить у плей-офф з 2 місця на Бразилію.

Уругвай переміг Гану, але драматично вилетів з ЧС-2022 – корейці підклали свиню й довели Суареса до сліз