УКР РУС

Петраков: Треба було виграти чемпіонат світу, аби збірну України U-20 похвалили

17 червня 2019 Читать на русском

Головний тренер збірної України з футболу U-20 Олександр Петраков прокоментував перемогу команди на чемпіонаті світу-2019.

"Приємно, що так зустріли. Розуміння того, що ми зробили, прийде пізніше. Дуже втомилися, залишили багато сил, зараз нічого не відчуваю. Тренерство? Тренери довго не живуть, і успішні теж.

Україна U-20 – Південна Корея U-20: українці – чемпіони світу 2019, Лунін, Супряга і Ко феєрять, Петраков всіх переграв

Спасибі журналістам за критику в перших матчах. Поливали нас нормально, а потім дивлюся – охолонули, мовчать. Ну, думаю, треба вигравати чемпіонат світу, щоб похвалили. Ось тепер будете хвалити. Але я хлопцям сказав, що це швидко мине. Через два тижні накинуться.

Чи розумів на старті роботи, що буде такий результат? Ні. Коли перший раз зібралися, я сказав помічнику: "Щось не можу на них дивитися. Давай ти починай перше тренування". Але хлопці зрозуміли, що потрібно робити, в чому себе обмежувати і до чого йти. Вони створили диво, знімаю капелюха.

"Лунін та Супряга – герої, а Україна досягла вершини світу": європейські ЗМІ про перемогу "синьо-жовтих" на ЧС-2019 U-20

Клубна робота? Кожен повинен бути на своєму місці. Але чесно скажу: думав сьогодні про Велько Пауновіча, він з Сербією виграв чемпіонат світу в 2015-му році в Новій Зеландії, а потім його запросили відразу в МЛС. Він поїхав з усім штабом. Думаю, може, ще подзвонять", – зазначив Петраков в коментарі Sport.ua.

Україна виграла ЧС-2019 U-20: захмарна реалізація, лідери та їхні перспективи, стратегічні прорахунки