УКР РУС

Перша ліга: Лівий берег не зміг дограти з аутсайдером, МФК Металург та Полтава здобули синхронні перемогиbomb

29 жовтня 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У 14-му турі другого за силою дивізіоні відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Перша ліга, 14-й тур

Чернігів-ШВСМ – МФК Металург – 1:3

Голи: Федосов, 90+3 (п.) – Буряк, 22, Сад, 38, Фальковський, 90+2

Полтава – Кремінь – 4:1

Голи: Копитов, 1, 90+1, Вівдич, 6, Горжуй, 21 – Галоян, 4

Діназ – Лівий берег – 0:0 (матч не дограли)

Карпати повторили погром Металіста і зміцнили лідерство у Першій лізі – Невеш забив 6-й гол, ефектне влучання Чачуа

Чернігів-ШВСМ приймав МФК Металург. Запоріжці, які минулого сезону претендували на вихід в УПЛ, нині посідають лише 5-ту сходинку, тож дуель з найгіршою командою групи Б була чудовою нагодою покращити турнірне становище. Господарі мали декілька нагод, аби відзначитись, але пропустили в середині тайму: Шарай вийшов на перехоплення, м'яч відбив, але той відскочив до Буряка, якому вдалось завершити епізод влучним ударом з гострого кута.

Незадовго до перерви Кривобороденко помилився біля власного штрафного і, фактично, віддав м'яч Валерію Саду, який з району одинадцятиметрової позначки розстріляв Олександра Ширая. Другий тайм, здавалось, завершиться без голів, але у доданий час Фальковський був першим на добиванні після удару Сокола з далекої відстані. А за мить господарі здобули право на пенальті – гол престижу реалізував Федосов. Перемога принесла МФК Металург 23 очки і залишила на п'ятій сходинці, чернігівці з 9-ма пунктами останні.

Полтава на своєму полі розбила Кремінь. Копитов вже на 1-й хвилині вгатив сферу у сітку з лінії штрафного, вивівши господарів вперед. Не встигли полтавці як слід відсвяткувати, як пропустили – Галоян опинився сам на сам з голкіпером і відновив статус-кво. Божевілля продовжилось, і вже у наступній атаці господарі знову вирвались вперед – Вівдич був найспритнішим після подачі з кутового. В середині тайму Горжуй головою зумів перекинути м'яч через кіпера і зробити серйозну заявку на успіх. Вже у доданий час Копитов оформив дубль і приніс Полтаві 21 очко (шоста сходинка). Кремінь з 11-ма балами залишився восьмим.

У ще одному матчі Лівий берег не зміг завершити дуель з Діназом. Рахунок до 62-ї хвилини був 0:0, і був перерваний через повітряну тривогу. Згодом було вирішено дограти поєдинок 30 жовтня (старт о 13:00).

Перша ліга: Нива Бузова ще більше відстала від Карпат, Інгулець несподівано програв удруге поспіль