УКР РУС

Перша ліга: різні перемоги лідерів чемпіонату, Волинь розгромила ВПК-Агро

19 березня 2021 Читать на русском

Відбулись п'ятничні поєдинки 17-го туру Першої ліги, серед яких – матчі головних претендентів на вихід в УПЛ. Читайте звіт про зустрічі на "Футбол 24".

Перша ліга 2020/21, 17-й тур

Гірник-Спорт – Чорноморець – 0:1

Гол: Сухоручко, 74

Кристал – Агробізнес – 1:4

Голи: Тарасенко, 10 – Шаповал, 16, Слотюк, 34, Когут, 66, Немтінов, 90

Прикарпаття – Оболонь – 1:2

Голи: Курко, 1 – Савченко, 28, Матяж, 44

Волинь – ВПК-Агро – 4:0

Голи: Оринчак, 24, Хагназарі, 72, Агапов, 90 (авт), Шарпар, 90+2

Нереалізований пенальті: Шарпар, 90+2

Металіст 1925 – Миколаїв – 1:0

Гол: Шершень, 13

Ігровий день розпочався з двох паралельних матчів лідерів першості. Чорноморець мінімально здолав Гірник-Спорт. Одесити були більш активними в атаці, проте перша половина пройшла без голів. А у другій половині Сухоручко, який виступає за Чорноморець на правах оренди з Динамо, замкнув флангову передачу головою та приніс важливу перемогу "морякам".

Перша ліга на порозі революційних змін – Центральна рада ПФЛ визначилась з новим форматом турніру

В іншому матчі Агробізнес розгромив Кристал. Тарасенко вивів господарів вперед, проте Шаповал зрівняв рахунок вже за 6 хвилин, а Слотюк до перерви вивів гостей вперед. По перерві Когут та Немтінов встановили остаточний рахунок, добивши суперника. Таким чином, Чорноморець набрав 37 очок та втримався на першому місці, Агробізнес з 34 пунктами залишився другим, відірвавшись від Вереса, який має три гри в запасі.

Прикарпаття в Івано-Франківську приймало Оболонь. Поєдинок розпочався вдало для господарів, які забили вже на першій хвилині. Василь Курко з меж воротарського переправив м'яч у ворота після розіграшу кутового. В середині тайму "пивовари" відігралися – Савченко ударом у ближню дев'ятку замкнув подачу з флангу. Перед перервою гості забили вдруге і вийшли вперед. Відзначився досвідчений Іван Матяж, який спрямував круглого у ворота після навісу зі штрафного. Цей гол став останнім у матчі. Івано-франківці залишилися поблизу зони вильоту (13 очок). Оболонь – сьома (27 балів).

Волинь розгромила ВПК-Агро. В першій половині гри ударом головою відзначився Богдан Оринчак, а незадовго до фінального свистка своє ім'я на табло вписав Хагназарі, завершивши контратаку команди Василя Сачка. На 90-й хвилині автоголом відзначився Агапов, а в компенсований час Шарпар не забив пенальті, але був першим на добиванні та поставив крапку. 4:0. ВПК-Агро продовжує боротися за збереження прописки (14 очок). Волинь – п'ята (27 пунктів).

В заключному матчі дня Металіст 1925 у Харкові обіграв Миколаїв. Єдиний гол забив Шершень після розіграшу штрафного вже в дебюті гри. Харків'яни піднялися на 3 місце, набравши 31 очко. Миколаїв залишився в середині таблиці.

"Чому б Агробізнесу не обіграти Динамо?": Чижевський – про тріумф над Шахтарем, роль Луческу та нові Карпати