УКР РУС

Павелко оштрафований за підтримку Віди, ФІФА відкидає звинувачення у корупції, – ЗМІ

12 травня 2020 Читать на русском

Провідне американське видання спростувало звинувачення у фінансових махінаціях щодо президента Української асоціації футболу Андрія Павелка.

Власне розслідування висловлених звинувачень на адресу президента УАФ Андрія Павелка з боку швейцарського журналіста Арно Беди провело видання The Washington Post.

Павелко розповів про домовленість з Міністерством спорту України щодо реанімування сезону

Нагадаємо, напередодні швейцарський журналіст у своєму матеріалі для журналу L'illustre стверджував, що Павелко нібито став об'єктом "слідства" ФІФА, через різні "розслідування і підозри у розтраті грошових коштів і корупції". Міжнародна федерація футболу цю інформацію спростувала заявивши, що після відставки з посади у дисциплінарному комітету він проходив окреме розслідування комітету етики ФІФА, яке, однак, жодним чином не було пов'язане з фінансовими питаннями.

За підсумками цього розслідування з Павелком була укладена угода, згідно з якою він заплатив штраф у розмірі 10 тисяч швейцарських франків, за публічну підтримку хорватських футболістів, яких ФІФА покарала під час ЧС-2018. До слова, Павелко заперечував проти рішення ФІФА, яке попередило захисника Хорватії Домагоя Віду за коментарі у відео, випущеному онлайн після перемоги над Росією у чвертьфіналі – Віда позитивно відгукувався про Україну, де грав за київське Динамо.

Олександрія – "найсухіша" команда УПЛ, рівність Динамо та Шахтаря, матчі Барселони гарантують голи на 97%