УКР РУС

Наполі переграв Сассуоло та наблизився до єврокубкової зони, Інтер розгромив Дженоа і випередив Аталанту

26 липня 2020 Читать на русском

Сассуоло на виїзді мінімально поступився Наполі, Дженоа розгромно програла Інтеру у рамках 36-го туру Серії А. Рахунок та звіт про матчі читайте на "Футбол24".

Чемпіонат Італії 2019/20, 36-й тур

Брешія – Парма – 1:2

Голи: Дессена, 62 – Дарміан, 59, Кулусевскі, 81

Дженоа – Інтер – 0:3

Голи: Лукаку, 34, 90+3, Санчес, 83

Наполі – Сассуоло – 2:0

Голи: Хюсай, 8, Аллан, 90+2

Брешія вже вилетіла у нижчий дивізіон, а Парма не мала ніяких шансів на потрапляння у єврокубки, тому ніякого турнірного значення цей поєдинок не мав. Перша половина зустрічі цікавих моментів не подарувала, лише кілька ударів в площину воріт, з якими без проблем впорались голкіпери.

"Цей с*чий син Маліновський отримав своє покарання": Італія лютує після змарнованого українцем пенальті в Мілані

По перерві команди обмінялись голами. У "хрестоносців" відзначився Дарміан на 59-й, а в Брешії – Дессена на 62-й. Після цього у гостей відбулось кілька замін і на 81-й, шедевральним ударом у праву дев'ятку, Кулусевскі вивів Парму уперед. Завдяки цій перемозі "хрестоносці" із 46-ма очками закріпились на 10-ій сходинці першості, натомість Брешія із 24-ма пунктами залишилась на 19-му.

Інтер на виїзді зустрічався із Дженоа. На 34-й хвилині "нерадзуррі" відкрили рахунок. Це Ромелу Лукаку головою замкнув майстерний навіс Бірагі у штрафний майданчик. До кінця першого тайму гості переважали у володінні м'яча, але жодного удару у площину воріт більше не завдали.

По перерві ситуація на полі не змінилась – Інтер в основному перепасовувався на половині поля суперника, але до справді небезпечних моментів ніяк не доходило. Перший цікавий і відразу гольовий момент був на 83-й. Алексіс Санчес, у штрафному майданчику, замкнув простріл Віктора Мозеса. А у компенсований час остаточного розгрому "грифонам" наніс той же Ромелу Лукаку, записавши на свій рахунок дубль. Фінальний свисток зафіксував розгромну перемогу "нерадзуррі" – 0:3.

Таким чином, Інтер обійшов Атлаланту на 1 заліковий бал і тепер посідає друге місце першості, натомість Дженоа не вдалось віддалитись від зони вильоту на безпечну відстань – "грифони" із 36-ма очками залишились на 17-тій сходинці турнірної таблиці, випереджаючи Лечче, у якого в запасі ще одна гра, всього на 4 пункти.

Наполі приймав сусіда по турнірній таблиці Сассуоло. Розрив між ними становив аж вісім залікових балів, тому турнірна мотивація у Сассуоло була відсутня. Неаполітанці відкрили рахунок вже на 8-й хвилині матчу. Це Хюсай без перешкод вийшов на ударну позицію та низом пробив у правий кут. До перерви гості змогли забити, але після перегляду VAR на предмет офсайду його було скасовано.

У другому таймі Сассуоло забив ще два голи, але їх також скасував VAR – обидва через офсайд. А у компенсований час перевагу збільшив Маркес Аллан, який потужно пробив з лінії штрафного майданчика. Фінальний свисток зафіксував перемогу Наполі – 2:0.

Завдяки цій перемозі неаполітанці із 59-ма пунктами наблизились до єврокубкової зони і тепер відстають від "росонеррі" лише на одне очко, натомість Сассуоло із 48-ма заліковими балами посідає 8-му сходинку першості.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ