УКР РУС

Реал не без проблем переграв Леванте, Алавес завдяки асисту екс-динамівця переміг Атлетік, Осасуна здолала Сельту

4 жовтня 2020 Читать на русском

У неділю, в рамках 5-го туру іспанської Прімери, відбулось кілька матчів. Рахунок та звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2020/21, 5-й тур

Осасуна – Сельта – 2:0

Голи: Ронкалья, 23, Кальєрі, 76

Алавес – Атлетік – 1:0

Гол: Елі, 74

Вилучення: Дуарте, 86 (Алавес)

Леванте – Реал Мадрид – 0:2

Голи: Вінісіус, 16, Бензема, 90+5

Кадіс – Гранада – 1:1

Голи: Альєхо, 48 – Санчес, 27

Зозуля не допоміг Альбасете дотиснути Ов'єдо – екс-команда Луніна догравала удев'ятьох

Недільну програму іспанської Прімери відкривав поєдинок Осасуна – Сельта. У середині першого тайму памплонці вийшли уперед. Ронкалья з дальньої дистанції красиво закрутив у ліву дев'ятку. Трохи згодом у Аспаса був шанс зрівняти рахунок, але Осасуну врятував голкіпер. У другій половині зустрічі господарі закріпили перевагу. Ронкалья потужно прострілив з меж карного майданчика, а Кальєрі головою замкнув – 2:0. Це був переможний гол.

Алавес у новому сезоні перемог не знав, стартувавши з трьох поразок та нічиєї. В матчі з Атлетіком команда намагалася покласти цьому край – благо, "матрацники" програли два з трьох матчів на початку чемпіонату. Втім, перший тайм зустрічі виявився нудним, та й у другому голів довго не було. Зрештою, все вирішили заміни: на 46-й хвилині вийшов екс-динамівець Перес, на 65-й з'явився Елі, а на 74-й він замкнув подачу Лукаса зі штрафного – 1:0. Атлетік намагався відігратися, а Алавес навіть залишився у меншості на останні хвилини, але рахунок так і не змінився. Алавес святкує першу перемогу.

Реал зусиллями Жуніора Вінісіуса вже на 16-й хвилині розпакував ворота аутсайдера турнірної таблиці Ла Ліги Леванте. Нікола Вукчевіч в середині тайму мав зрівнювати, однак після його удару головою сфера влучила у поперечину.

По перерві майбутній суперник Шахтаря у Лізі чемпіонів втратив два розкішні моменти: спочатку постріл Бензема випробувала на собі стійка, а згодом Вінісіусу бракувало лічених сантиметрів, аби оформити дубль. Тринькав свої моменти і македонський півзахисник господарів Еніс Барді. Зрештою в середині тайму "вершкові" подвоїли свою перевагу, але арбітр скористався системою VAR і взяття воріт скасував. Лише на 5-й доданій хвилині Бензема, вийшовши з голкіпером сам на сам, зумів поставити жирну крапку у матчі.

Гранада на виїзді зустрічалась з Кадісом. Господарі відкрили рахунок у середині першого тайму завдяки голу Санчеса. Зрівняти вдалось одразу після перерви – Альєхо з меж карного майданчика красиво пробив у ліву дев'ятку. Це гол став останнім у зустрічі і фінальний свисток зафіксував нічию – 1:1.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ