УКР РУС

Валенсія забила 5 голів Хетафе, Вільяреал піднявся у топ-3, Брейтвейт дебютним голом приніс Еспаньйолу першу перемогу

4 вересня 2022 Читать на русском

У неділю у 4-му турі Ла Ліги відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 222/23, 4-й тур

Осасуна – Райо Вальєкано – 2:1

Голи: Орос, 54, Р. Гарсія, 90 – Лежен, 75

Атлетік – Еспаньйол – 0:1

Гол: Брейтвейт, 83

Вільяреал – Ельче – 4:0

Голи: Морено, 27, Ло Чельсо, 36, Кокелен, 89, Морелас, 90+4

Валенсія – Хетафе – 5:1

Голи: Лато, 7, Ліно, 14, Кастільєхо, 16, Ніко, 65, Дуро, 68 – Альварес, 78

Вилучення: Моріба, 78 – Арамбаррі, 90+5

Атлетіко втримав нічию з Сосьєдадом попри травму Облака, Жирона завдяки пенальті вкрала перемогу у Мальорки

Осасуна і Райо Вальєкано непогано зарекомендували себе на старті сезону, відібравши очки у лідерів, тож їхня зустріч у Памплоні обіцяла бути цікавою. На жаль, у першому таймі гра йшла виключно в одні ворота – мадридці завдали лише два негострих удари, в той час як наваррці провели дев'ять. Двічі господарі могли забивати, однак Мой Гомес на 3-й хвилині запоров вихід віч-на-віч, а Орос на 17-й замість замикання з шести метрів у порожній кут відправив м'яч в руки голкіперу.

По перерві Осасуна дотиснула Райо, відкривши рахунок на 54-й хвилині одразу після виходу Брашанаца. Дарко увірвався на лівий край штрафного й викотив пас на лінію воротарського, а Орос замкнув ударом в дальній кут – 1:0! На 62-й Аймар міг і дубль оформити, вистріливши метрів з 20-ти, однак м'яч пройшов над поперечкою.

Втім, досить швидко гості перехопили ініціативу. Вже на 58-й хвилині вони претендували на пенальті, а на 75-й мадридці ще й відігралися внаслідок класного пострілу Лежена зі стандарту – 1:1! Цікавіших моментів команди не створювали, тож здавалося, що все завершиться внічию.

Тим не менш, на 90-й хвилині спрацювали ще дві заміни памплонців: свіжий Абде на дриблінгу увійшов на лівий край штрафного й прострілив, а не менш свіжий Рубен Гарсія замкнув – 2:1! Осасуна вирвала перемогу над Райо.

Еспаньйол міг виходити вперед у матчі з Атлетіком вже на 10 хвилині – Хоселу замкнув поперечний пас повз праву стійку. Іньякі Вільямс зрівняв рахунок за моментами за хвилину до перерви, пробивши головою впритул з лівою штангою. Вже у доданий час Беренгер ледь не забив у роздягальню Еспаньйолу, струсонувши стійку.

У другому таймі господарі перехопили ініціативу у володінні м'ячем, однак за ударами поступались супернику. За 10 хвилин до свистка Гурусета, який замінив Ніко Вільямса, зобов'язаний був виводити Атлетік вперед: після навісу з центра поля він головою бив під поперечину – Фернандес у божевільному стрибку витягнув.

У відповідь Брейтвейт пошив у дурні двох захисників на лінії штрафного і у них під носом забив дебютний гол після відходу з Барселони, принісши Еспаньйолу першу перемогу в сезоні.

Віляреал ще у першому таймі вирішив долю поєдинку з Ельче. "Жовта субмарина" вже на початку матчу створила достатньо моментів, аби вести з розгромним рахунком, але забила лише в середині тайму – Морено вдало зіграв на добиванні. За трохи Ло Чельсо поцілив у праву дев'ятку без шансів для голкіпера.

Комфортна перевага заспокоїла гру – підопічні Унаї Емері лише на останніх хвилинах взялись добивати суперника. Кокелен на останній хвилині забив третій гол, а вже у доданий час Моралес зробив рахунок розгромним. Вільяреал набрав 10 очок і піднявся на третю сходинку турнірної таблиці.

Валенсія у рідних стінах приймала Хетафе. Підопічні Дженнаро Гаттузо програли в останніх двох матчах, тож команда була заведена максимально – і це дуже погано завершилось для мадридців. Вже у першій третині першого тайму "кажани" влаштували розгром. На 7-й хвилині рахунок відкрив Лато, який фантастичним ударом з лівого кута штрафного влучив точнісінько в дальню дев'ятку. На 14-й перевагу господарів подвоїв Ліно – він прийняв м'яке закидання від Муси й розстріляв ворота метрів з п'яти. Ще за дві хвилини Кастільєхо забив у порожні, скориставшись грубою обрізкою голкіпера Хетафе (але й влучити ударом у дотик з правого флангу треба вміти). 3:0!

В середині другого тайму Валенсія довела справу до маніти. На 65-й хвилині Ніко Гонсалес замкнув подачу з кутового (і знову голкіпер зіграв незграбно), а на 68-й Уго Дуро фактично вийшов віч-на-віч – 5:0. Левантійці могли забивати й більше (всього вони провели 24 удари), але підопічні Дженнаро Гаттузо обмежились п'ятьма. На 78-й хвилині вони ще й дозволили Хетафе провести гол престижу (його провів Гастон Альварес). 5:1.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ