УКР РУС

Атлетіко розписав бойову нічию із Бетісом та повернувся на вершину Ла Ліги, Гранада вирвала перемогу у Вальядоліда

11 квітня 2021 Читать на русском

В рамках недільної програми 30-го туру іспанської Прімери відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2020/21, 30-й тур

Вільяреал – Осасуна – 1:2

Голи: Гарсія, 70 (автогол) – Монкайола, 64, Будімір, 74

Валенсія – Реал Сосьєдад – 2:2

Голи: Васс, 60 (пен.), Пауліста, 73 – Гуевара, 33, Ісак, 45

Нереалізований пенальті: Солер, 29 (Валенсія)

Вилучення: Гомес, 80 (Валенсія, друга жовта картка)

Вальядолід – Гранада – 1:2

Голи: Орельяна, 41 (пен) – Моліна, 78, Квіні, 86

Бетіс – Атлетіко – 1:1

Голи: Тельйо, 20 – Карраско, 5

"Агонія серед жорстокого шторму": Зідан виграв дуель стилів, Барселона жадає скандалу – або Чому всі скаржаться на все

Недільну ігрову програму в іспанській Прімері відкривав поєдинок Вільяреал – Осасуна. Перша половина зустрічі виявилась безгольовою, і команди пішли на перерву за нульового рахунку на табло.

У другому таймі гольова засуха перервалась на 64-й хвилині, коли Монкайола, з лінії штрафного майданчика, завдав шедеврального удару з льоту у правий кут воріт – 0:1. На 70-й "жовта субмарина" зрівняла – Гарсія під час прострілу у карний зрізав м'яч у власні ворота. Однак, памплонці так просто здаватись не збирались, і за декілька хвилин їх знову вивів уперед Будімір. Господарі одразу кинулись в атаку, й кілька разів були близькими, щоб знову відновити рівновагу, але забити так і не змогли. Зрештою, фінальний свисток зафіксував перемогу Осасуни – 1:2.

Валенсія отримала шанс вийти вперед у домашньому матчі з Реал Сосьєдадом на 29-й хвилині. Андоні Горосабель уявив себе волейблістом і зіграв рукою у власному штрафному. Карлос Солер взявся виконувати пенальті і відправив м'яч... поруч зі стійкою. Гості майже одразу покарали суперника за таке недбальство: Андер Гуевара з-за меж воротарського пробив у дальній кут повз голкіпера. На останній хвилині першого тайму Александр Ісак забив гол "у роздягальню" і змусив Хав'єра Грасію багато думати у перерві.

Карлос Фернандес після відпочинку грубо постелився у підкаті і господарі отримали свій шанс з пенальті. Стандарт чітко реалізував Даніель Васс. Згодом Габріел Пауліста після розіграшу кутового головою зняв павутину з "дев'ятки" воріт Реал Сосьєдада і відновив статус-кво. Наприкінці матчу господарі залишились у меншості – за другу жовту картку арбітр вилучив Максиміліана Гомеса. Гості, однак, не змогли реалізувати більшість і матч так і закінчився бойовою нічиєю.

Гранада завітала у гості до Вальядоліда. Під завісу першого тайму рефері призначив 11-метровий за фол Вальєхо у штрафному майданчику. Його без особливих проблем реалізував Орельяна – голкіпер не зумів вгадати напрямок удару.

У другій половині зустрічі гранадці відчайдушно намагались зрівняти рахунок, і на 78-й хвилині їм це вдалось – відзначився Моліна. Це додало їм впевненості, і вже наприкінці матчу ще один поклав Квіні. У підсумку – перемога Гранади – 1:2.

Завершувала ігровий день зустріч Бетіс – Атлетіко. Гості у разі перемоги, або навіть нічиєї, повертались на першу сходинку турнірної таблиці, тому з перших хвилин вони активно пресингували суперника.

До перерви команди встигли обмінятись голами. У "матрацників" вже на 5-й хвилині відзначився Карраско, а у "зелено-білих" на 20-й зрівняв Тельйо. У другому таймі темп гри сповільнився. Було лише кілька небезпечних моментів наприкінці матчу, однак на результат вони не вплинули. Бойова нічия.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ