УКР РУС

Реал Сосьєдад завдяки двом асистам Давіда Сілви здобув вольову перемогу над Ельче – баски впритул підійшли до зони ЛЧ

10 квітня 2022 Читать на русском

Алавес в рамках 31-го туру Ла Ліги зазнав поразки від Осасуни (0:1), Сельта програла Еспаньйолу (0:1), а Ельче поступився Реал Сосьєдаду (1:2). Звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2021/22, 31-й тур

Осасуна – Алавес – 1:0

Гол: Будімір, 90+2

Нереалізований пенальті: Р. Гарсія, 37 (Осасуна)

Еспаньйол – Сельта – 1:0

Гол: У Лей, 89

Ельче – Реал Сосьєдад – 1:2

Голи: Карільйо, 3 – Сьорлот, 31, Ле Норман, 39

Іспанську програму дня відкривав поєдинок у Памплоні, де Осасуна приймала Алавес. Гості не мали права на поразку чи навіть нічию, адже відставання від рятівної 17-ї позиції у Ла Лізі становило аж 7 очок – втім, у першому таймі баски нічого цікавого не продемонстрували. Господарі домінували й могли вийти уперед на 37-й хвилині з пенальті, який заробив Авілья, однак постріл Рубена Гарсії з позначки парирував Пачеко.

В другому таймі Алавес став активнівнішим, але Осасуна зберегла ініціативу й контроль над грою. Щоправда, наваррцям критично не щастило – гол Будіміра на 73-й хвилині скасували через офсайд, а постріл Авільї метрів з п'яти на 80-й накрив Пачеко. Здавалося, що поєдинок завершиться нічиєю, однак на 2-й компенсованій хвилині памплонці провели шикарну комбінацію в штрафному – у її завершенні Будімір розстріляв ворота з близької відстані.1:0! Алавес капітулював.

Еспаньйол у рідних стінах приймав Сельту. Команди трималися в середині таблиці з пристойним відривом від зони вильоту, тож великого турнірного значення поєдинок не мав – втім, гості явно бажали перервати 3-матчеву безвиграшну серію. Протягом більшої частини зустрічі галісійці досить впевнено йшли до своєї мети, переважаючи "папуг" у активності й гостроті.

Проблемою підопічних Едуарда Коудета стала реалізація. Гравці Сельти декілька разів могли забивати з 6-7 метрів і мали значну кількість моментів, однак відкрити рахунок їм так і не вдалося. Ба більше – наприкінці матчу Еспаньйол перехопив ініціативу й ледь не вийшов уперед на 84-й хвилині, коли Пуадо завдав удар з правого кута воротарського повз ближню дев'ятку. На 89-й же каталонці покарали суперника за марнотратство влучним пострілом У Лея з правого краю штрафного під поперечку – 1:0! Цей гол став переможним.

Реал Сосьєдад приїхав у гості до Ельче, маючи дуже важливе завдання. Баски відставали від зони Ліги чемпіонів всього на 6 очок – і перемога в Аліканте скоротила б це відставання всього до однієї перемоги. Саме тому "чуррі-урдін"не влаштувала навіть нічия, однак вже на 3-й хвилині зустрічі вони пропустили гол. Героєм став Карільйо, який ударом в дальній кут замкнув простріл Мохіки.

Гості могли відігратись на 20-й хвилині з пенальті, але Ісак не зміг його реалізувати. Витягувати Сосьєдад із халепи довелося капітану: на 31-й хвилині Давід Сілва виконав результативний навіс на голову Сьорлоту, а на 39-й його подачу з кутового замкнув Ле Норман – 1:2! Саме з цим рахунком команди відправились на перерву, а після неї "королівський клуб" вже не відпускав перемогу зі своїх рук. Зрештою, Сосьєдад добився свого.

Реал у столичному дербі впевнено переміг Хетафе