УКР РУС

Бетіс втримав перемогу над Мальоркою й вийшов у лідери Прімери, Осасуна завдяки двом пенальті здолала Кадіс

20 серпня 2022 Читать на русском

Кадіс в рамках 2-го туру Ла Ліги зазнав виїзної поразки від Осасуни (0:2), а Мальорка у рідних стінах програла Бетісу (1:2). Звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2022/23, 2-й тур

Осасуна – Кадіс – 2:0

Голи: Авіла, 37 (пен), Кіке Гарсія, 78 (пен)

Вилучення: Аларкон, 77 (Кадіс)

Мальорка – Бетіс – 1:2

Голи: Мурікі, 57 – Борха Іглесіас, 9 (пен), 72 (пен)

Осасуна в першому турі здобула сенсаційну перемогу над Севільєю, тож у домашці проти Кадіса памплонців вважали фаворитами. В реальності ж матч виявився доволі рівним і нудним. Обидві команди награли на 0,7-0,8 очікуваних голів і з великою ймовірністю завершили б зустріч з нулями на табло. Втім, замість цього гості самі подарували перемогу наваррцям.

Хаві розкритикував правила трансферного ринку – тренер Барселони виділив головне завдання клубу

Майже нічого не створивши в першому таймі, Осасуна заробила пенальті на 37-й хвилині – його реалізував Чімі Авіла. За дві хвилини по перерві Будімір міг подвоїти перевагу, замкнувши подачу зі стандарту ударом головою в ближній нижній кут. Ледесма врятував, однак на 78-й хвилині йому знову довелося виймати м'яч із сітки – і знову з пенальті. Цього разу відзначився Кіке Гарсія. 2:0!

Кадіс при цьому ще й у меншості залишився, тож питання щодо переможця було закрите. Підопічні Ягоби Арасате набирають 6 очок і тимчасово очолили турнірну таблицю Ла Ліги.

Матч на Балеарських островах між місцевою Мальоркою та Бетісом мав схожий сценарій. Рахунок відкрили гості вже на 9-й хвилині внаслідок влучання м'яча в руку Баттальї у штрафному. Рефері вказав на "позначку", а Борха Іглесіас вдало пробив по центру. Це був чи не єдиний цікавий епізод у першому таймі, а от на початку другого Мальорка відігралася зусиллями Мурікі – на 57-й хвилині він замкнув подачу Лі Кан Іна точним ударом головою з лінії воротарського.

Втім, щастя господарів тривало недовго. На 70-й хвилині Фекір хитнув Батталью на краю карного майданчика, а той прийняв Набіля на стегно. Арбітр знову призначив пенальті, а Борха Іглесіас знову його реалізував – тільки тепер він влучив у ліву дев'ятку. 1:2! Ще за три хвилини Хуанмі міг добити Мальорку пострілом з правого краю штрафного, але м'яч пройшов повз дальню стійку.

Балеарці мали нагоду відігратись на 84-й хвилині зі стандарту. Лі Кан Ін прямим ударом з нього поцілив у поперечку, а добивання Хауме ногами парирував Руй Сілва. Кращих шансів зрівняти рахунок у острів'ян не було. У підсумку, фінальний свисток зафіксував перемогу Бетіса, якому завдяки кращій різниці голів вдалося обійти Осасуну й вийти на першу позицію у Прімері.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Динамо вперше без очок, подвійне фіаско України з променем надії і початок краху Росії