УКР РУС

Асист кривдника України не врятував Вільяреал від поразки Бетісу, Осасуна на виїзді здолала Сельту

13 серпня 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю у 1-му турі чемпіонату Іспанії відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Іспанія, Ла Ліга, 1-й тур

Сельта – Осасуна – 0:2

Голи: Гарсія, 24, Гомес, 74

Вільяреал – Бетіс – 1:2

Голи: Куенка, 61 – Перес, 20, Вілліан Жозе, 90+6

Довбик і Циганков творять історію – український гол врятував Жирону, Артем фантастично дебютував у Ла Лізі

У першому матчі дня Осасуна переконливо перемогла Сельту. Будімір міг виводити гостей вперед вже на 5-й хвилині, але влучив у праву стійку. В середині тайму він відгукнувся на навіс і головою спрямував м'яч у поперечину. На щастя для Осасуни першим на добиванні був Гарсія, який також зіграв головою і відкрив рахунок у матчі. Він же за трохи міг оформити дубль, але сферу з-під поперечини потягнув кіпер.

В середині другого тайму ситуація повторилась: Пенья влучив у каркас воріт (цього разу у стійку), а Гомес встиг завдати повторного удару і подвоїти перевагу памплонців. Бодай скоротити Сельта так і не змогла, зазнавши поразки у дебютному матчі сезону.

Вільяреал в рідних стінах розписав нічию з Бетісом. "Жовта субмарина" святкувала взяття воріт андалусійців вже на 15-й хвилині, однак ефектний гол Баени не зарахували через офсайд – а вже на 20-й "вердібланкос" відповіли своїм голом. Тільки тепер все було чисто. Іско запустив пас за спину Морено, Енріке хитнув його на фланзі й виконав простріл, а Перес замкнув.

Загалом матч виявився небагатим на моменти. Перший реально класний шанс відігратись Вільяреал змарнував аж на 52-й хвилині, коли Фойт замкнув навіс з кутового – гостей врятувала стійка. Зрівняти ж вдалося на 61-й внаслідок подачі Баени зі штрафного, після якого головою в лівий кут пробив Куенка. 1:1! До речі, це саме той Баена, який асистував у півфіналі Євро-2023 з Україною U-21.

Втім, розвинути успіх "жовта субмарина" не змогла, а на 82-й хвилині Вілліан Жозе навіть мав забивати другий гол Бетіса. Його удар головою з лінії воротарського парирували, однак на 6-й компенсованій бразилець таки добився свого – він замкнув подачу Енріке й приніс "вердібланкос" перемогу. 1:2!

Реал впевнено переміг Атлетік – Беллінгем дебютував у Ла Лізі шедевральним голом, Лунін показав хорошу гру ногами