УКР РУС

Бетіс переграв Хетафе і наблизився до зони ЛЧ, Осасуна на останніх хвилинах вирвала перемогу у Мальорки

26 вересня 2021 Читать на русском

В рамках недільної програми 7-го туру іспанської Прімери було проведено чотири матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2021/22, 7-й, тур

Мальорка – Осасуна – 2:3

Голи: Родрігес, 12, Ніньйо, 45+5 – Коте, 9, Перес, 58, Кальво, 89

Райо Вальєкано – Кадіс – 3:1

Голи: Гарсія, 9, Фалькао, 44, Паласон, 88 – Хароян, 24

Реал Сосьєдад – Ельче – 1:0

Гол: Оярсабаль, 81

Бетіс – Хетафе – 2:0

Голи: Вілліан Жозе, 14, 55

Мальорка у рідних стінах приймала Осасуну. Вже на 9-й хвилині памплонці вирвались уперед – відзначився Коте. Господарі не забарились із відповіддю, і вже за кілька хвилин рахунок зрівняв Родрігес. Далі гра продовжувалась на рівних, поки на останній хвилині компенсованого часу "острів'яни" знову не повели у рахунку – гол у роздягальню забив Ніньйо.

"Підпишемо Мбаппе наступного року": Перес дав вибухову обіцянку фанатам Реала

Невдовзі після перерви гості знову відновили рівновагу завдяки голу Переса. До останніх хвилин матчу обидві команди відчайдушно намагались забити, і вже на останніх хвилинах основного часу це вдалось Кальво. Зрештою, фінальний свисток зафіксував перемогу Осасуни – 2:3.

Кадіс на виїзді зустрічався із Райо Вальєкано. Ще до перерви команди встигли обмінятись кількома голами. На 9-й хвилині господарів вивів уперед Гарсія, а Хароян на 24-й зрівняв. Вже під завісу тайму Фалькао замкнув простріл Балью у штрафний майданчик і мадридці знову повели у рахунку.

Друга половина зустрічі була не такою цікавою. Кілька небезпечних моментів, але без особливої гостроти. Вже на останніх хвилинах матчу Паласон поклав ще один – 3:1. У підсумку – впевнена перемога Райо Вальєкано.

Ельче завітав у гості до Реала Сосьєдад. Загалом, перша половина зустрічі була не надто багатою на події. Команди обмінялись кількома ударами, та пішли на перерву із нульовим рахунком на табло.

У другому таймі гольова засуха тривала аж до 84-ї хвилини, коли Субельдія блискучою розрізною передачею вивів Оярсабаль віч-на-віч із голкіпером – 1:0. Реал Сосьєдад святкує мінімальну перемогу.

Програму дня закривала зустріч у Севільї між Бетісом і Хетафе. Мадридці жахливо розпочали новий сезон, програвши у всіх шести турах нового чемпіонату, в той час як андалусійці могли впритул наблизитись до зони ЛЧ – в разі перемоги від неї відділяли б всього два очки. Словом, фаворит пари був очевидним.

Вже на 14-й хвилині господарі не словом, а ділом довели, хто тут на районі головний бешкетник. Команда відкрила рахунок завдяки класній передачі від Фекіра й замиканню від Жозе Вілліана – 1:0! Ще через шість хвилин Фекір міг до асисту й гол додати, але після його удару м'яч влучив у стійку. Змарнувавши ще кілька моментів, Бетіс забив другий м'яч за 10 хвилин по перерві – і знову відзначився Жозе Вілліан, який зіграв на добиванні, влучивши у порожні ворота. 2:0!

"Вердібланкос" в останні 30 хвилин могли влаштувати розгром, однак стійка, сейви голкіпера та марнотратство Борхи Іглесіаса з Фекіром не дозволили цього зробити. Хетафе міг відіграти один гол у компенсований час, але Клаудіо Браво потягнув класний постріл Даміана Суареса. Зрештою, фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу Бетіса.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ