УКР РУС

Реал Сосьєдад впевнено переміг Атлетік у баскському дербі, Осасуна мінімально здолала Мальорку

14 січня 2023 Читать на русском

У суботу у 17-му турі чемпіонату Іспанії відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Іспанія, Ла Ліга, 17-й тур

Осасуна – Мальорка – 1:0

Гол: Ороз, 47

Реал Сосьєдад – Атлетік – 3:1

Голи: Сьорлот, 25, Кубо, 37, Оярсабаль, 62 (пен) – Сансет, 40

Вилучення: Альварес, 60 (Атлетік)

Жирона оформила камбек з Севільєю на очах Циганкова, вирвавши перемогу на останніх хвилинах

Осасуна у матчі з Мальоркою прагнула нарешті перервати триматчеву безвиграшну серію. У разі перемоги господарі зберігали непогані шанси поборотись за єврокубки, тож взялись до справи з перших хвилин. Володіючи суттєвою перевагою у володінні м'ячем і за кількістю ударів, памплонці так і не зуміли пробити суперника у першому таймі.

Натомість одразу після перерви забив Ороц. Баба у відповідь міг зрівнювати, але влучив у стійку. Господарі продовжили контролювати гру, довівши її до переможного фіналу. Як наслідок, Осасуна набрала 27 очок і піднялась на сьому сходинку турнірної таблиці Ла Ліги, Мальорка з 22-ма пунктами десята.

Програму дня закривало баскське дербі у Сан-Себастьяні, де Реал Сосьєдад приймав Атлетік. У випадку перемоги гості піднялись би в зону ЛЧ (бодай на добу) – і в першому таймі вони не поступались в активності. Втім, "чуррі-урдін" своїми моментами скористались набагато краще. Сьорлот на 25-й хвилині вивів господарів уперед, а Кубо на 37-й влаштував шедевральний обіграш з Давідом Сілвою, подвоївши перевагу – 2:0!

Цікаво, що Давід Сілва у віці 37 років і 6 днів став найбільш віковим футболістом ХХІ століття, якому вдалося віддати асист за Сосьєдад у Ла Лізі, і найбільш віковим асистентом у баскському дербі. Втім, перед через три хвилини після його "гольовухи" на Кубо суперник відквитав один м'яч – це Сансет прошив Реміро з гострого кута. 2:1!

На жаль для фанів із Більбао, Атлетік вчинив прикре самогубство на початку другого тайму. За 15 хвилин після відновлення матчу Альварес сфолив у власному штрафному й отримав червону картку, а Оярсабаль впевнено реалізував пенальті. "Леви" майже нічим не відповіли, завершивши тайм з двома неточними ударами. У підсумку, фінальний свисток зафіксував перемогу Сосьєдада з рахунком 3:1 – "королівський клуб" зміцнив позиції у топ-3, відірвавшись від Вільяреала на сім очок.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ