УКР РУС

Манчестер Юнайтед дотиснув Тоттенхем, Вест Хем переміг Лестер і піднявся в зону ЛЧ, Арсенал розгромив Шеффілд

11 квітня 2021 Читать на русском

В рамках недільної програми 31-го туру АПЛ було проведено кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2020/21, 31-й тур

Бернлі – Ньюкасл – 1:2

Голи: Видра, 18 – Мерфі, 59, Сен-Максімен, 64

Вест Хем – Лестер Сіті – 3:2

Голи: Лінгард, 29, 44, Боуен, 48 – Іхеаначо, 70, 90+1

Тоттенхем – Манчестер Юнайтед – 1:3

Голи: Сон Хин Мін, 40 – Фред, 57, Кавані, 79, Грінвуд, 90+6

Шеффілд – Арсенал – 0:3

Голи: Ляказетт, 33, 85, Мартінеллі, 72

Бернлі у рідних стінах приймав Ньюкасл. На 18-й хвилині господарі вирвались уперед – Вуд у штрафному суперника навозив кількох захисників, і віддав на Видру, який в дотик замкнув. "Сороки" намагались нав'язувати боротьбу, однак до перерви нічого створити не змогли.

Манчестер Сіті сенсаційно поступився Лідсу, граючи другий тайм у більшості – вбивчий Б'єлса зіпсував "свято" Зінченка

На 59-й хвилині гості таки зрівняли рахунок – відзначився Мерфі. Це додало їм впевненості, і вже за декілька хвилин їх вивів уперед Сен-Максімен. Цей гол став останнім у матчі, і фінальний свисток зафіксував вольову перемогу Ньюкасла – 1:2.

Вест Хем приймав Лестер. В разі перемоги "молотобійці піднялися б у зону ЛЧ, а "лиси" у випадку поразки залишили б Челсі та Ліверпуль на відстані двох і чотирьох очок відповідно – таким чином, обом колективам була потрібна тільки перемога. Підопічні Брендена Роджерса, однак, не виявили великою мотивації на старті зустрічі, огризнувшись лишень дальнім ударом Фофана в руки Фабіанскі. За це лондонці болісно покарали в середині першого тайму.

Організувавши кілька цікавих підходів до воріт, "хаммерс" шедеврально відкрили рахунок: на 29-й хвилині Цоуфал віддав передачу з правого флангу на лінію штрафного, а Лінгард ударом злету поцілив під праву стійку – 1:0! "Лиси" нічим не відповіли, а господарі подвоїли перевагу на 44-й – це Боуен відгукнувся на закидання Діопа по правому флангу, вийшов віч-на-віч зі Шмейхелем і покотив вліво на Лінгарда. Джессі забив у порожні ворота. 2:0!

За дві хвилини по перерві Вест Хем забив третій гол, розкатавши класну комбінацію у карному майданчику з пострілом Боуена метрів з десяти – 0:3! На 53-й же Діоп замкнув навіс на дальню стійку, вколотивши четвертий гол, але його скасували через офсайд.

Після цього "молотобійці" збавили оберти, дозволивши Лестеру перехопити ініціативу, а "лиси" на 70-й хвилині зуміли цим скористатись: Перрейра вибив м'яч з-під ніг Масуаку на Іхеаначо, а той пробив з меж півкола перед штрафним – 3:1! У компенсований час Келечі скоротив відставання до мінімуму, розстрілявши ближній кут внаслідок вдалого відскоку. 3:2! На жаль для гостей, врятуватися від поразки не вдалося. Вест Хем витримав і переміг.

Манчестер Юнайтед на виїзді зустрічався із Тоттенхемом. На 35-й "дияволи" вийшли уперед завдяки голу Кавані, але після перегляду VAR рефері помітив фол, і скасував його. "Шпори" не забарились із відповіддю, й вже на 40-й рахунок відкрив Сон Хин Мін.

Після перерви манкуніанці зрівняли – Фред своєчасно опинився на добиванні у штрафному суперника, і спрямував м'яч під поперечину. Далі гра продовжилась на рівних, але вже під завісу поєдинку Фернандеш ювелірно навісив у карний майданчик, а Кавані у падінні замкнув головою – 1:2. Після цього захист підопічних Моурінью посипався, і у компенсований час ще один поклав Грінвуд. У підсумку – перемога Манчестер Юнайтед – 1:3.

Програму дня в Англії закривав домашній поєдинок Шеффілд Юнайтед проти Арсенала. Гості в разі перемоги піднялись би на дев'яту позицію в таблиці, наблизившись до сьомої сходинки на відстань чотирьох очок, а господарі могли б перервати 3-матчеву програшну серію. Словом, боротись було за що, але в перші півгодини команди не форсували події, обмінявшись кількома перспективними ситуаціями та заблокованими ударами.

Шеффілд досить непогано оборонявся, але на 33-й хвилині Арсенал пробудив у собі давню навичку до створення фантастичних комбінацій. Ефектна перепасовка між Парті, Сака й Ляказеттом з пасом п'яткою у штрафний від Себальйоса завершилась точним ударом все того же Ляказетта – 0:1! Саме з цим рахунком футболісти й відправились відпочивати.

В другому таймі "каноніри" не демонстрували топ-швидкостей і не створювали великої кількості моментів, але ініціативу в зустрічі Лондон не відпускав. Шеффілд тримався до 70-х хвилин, однак на 72-й господарі пропустили – Пепе увірвався в штрафний і пробив низом, Ремсдейл парирував перед собою, а Мартінеллі зіграв на добиванні. 0:2. Добив же суперника Ляказетт, який на 85-й хвилині отримав розрізний пас від Парті й реалізував вихід віч-на-віч. 0:3! Арсенал громить Шеффілд.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ