УКР РУС

Ноттінгем переміг Лідс – Навас дебютував в АПЛ "сухим" матчем, "павичі" не змогли відірватись від команди Миколенка

5 лютого 2023 Читать на русском

Лідс в рамках 22-го туру АПЛ зазнав поразки від Ноттінгема й залишився поруч із зоною вильоту, залишаючи Евертону та іншим аутсайдерам шанс на порятунок в еліті. Звіт читайте на "Футбол 24".

Поєдинок на Сіті Граунд між Ноттінгемом і Лідсом мав велике турнірне значення. Господарі мали відрив від зони вильоту всього у три очки, а гості не впали туди лишень завдяки кращій різниці голів, ніж у Евертона. До того ж, "павичі" не знали перемог у шести турах поспіль.

"Це зводить мене з розуму": наставник Евертона ввів нові правила на тренуваннях для Миколенка і Ко

"Форестери" краще розпочали зустріч, відкривши рахунок вже на 14-й хвилині. Голом відзначився Джонсон, який бездоганно пробив з лету з лінії штрафного – точно під ближню стійку! Таким чином, Бреннан став причетним до усіх п'яти останніх голів Ноттінгема в АПЛ (3 м'ячі, 2 асисти). Цікаво, що його команда забила першою вже у дев'ятому з одинадцяти "домашок" – це найкращий показник серед усіх клубів у поточному чемпіонаті.

Надалі Лідс виглядав активнішим (9:6 за ударами, 70% володіння) й гострішим (0,77 xG проти 0,27). Втім, назвати цю перевагу домінуванням не можна. Підопічні Стівена Купера доволі впевнено тримались, вигравши боротьбу (77 проти 71 переможних єдиноборств) і огризаючись контратаками. Зрештою, господарі втримали мінімальну звитягу, особливо приємну для Кейлора Наваса – у своєму дебютному матчі в АПЛ він зіграв на "нуль".

Ноттінгем Форест набрав 24 очки, піднявшись на тринадцяту позицію в турнірній таблиці. Лідс, маючи 18 залікових балів у активі, тримається сімнадцятим.

"Через півроку – оренда": що не так із дебютом Мудрика за Челсі на Стемфорд Брідж, або Чому українцю пощастило