УКР РУС

Нідерланди готові до відходу Кумана в Барселону – суперник України обирає заміну з-поміж двох легендарних тренерів

18 серпня 2020 Читать на русском

Головний тренер збірної Нідерландів Рональд Куман може замінити Кіке Сетьєна на посаді наставника Барселони.

Куман покине роботу з національною збірною заради Барселони. Ще вчора, 17 серпня, він уже прилетів у столицю Каталонії, а "синьо-гранатові" оголосили про відставку Кіке Сетьєна. Додамо, що у контракті Рональда з Королівським футбольним союзом Нідерландів (KNVB) є пункт, згідно з яким він може без перешкод піти в Барсу.

Барселона провела зустріч директорів – вирішилась доля Сетьєна та президентського крісла каталонців

За інформацією видання AD, KNVB вже розпочав пошуки нового наставника для команди. Повідомляється, що союз планує звернутися до 69-річного Луї Ван Гала, який вже двічі тренував національну команду – з 2000 по 2002 роки і з 2012 по 2014, привівши збірну до бронзових медалей ЧС-2014.

Відзначається, що фахівця можуть попросити попрацювати з "помаранчевими" до закінчення Євро-2020, який пройде влітку 2021 року. Там Нідерланди зіграють в одній групі проти України. Сам Ван Гал, який раніше оголосив про завершення тренерської кар'єри, із задоволенням повернеться до роботи, якщо йому надійде пропозиція очолити збірну.

Альтернативи Ван Галу – Франк Де Бур і Джованні Ван Бронкхорст. Раніше британське видання Daily Mail повідомляло про те, що зайняти місце Кумана в збірній Нідерландів готовий колишній наставник лондонського Арсенала Арсен Венгер.

Семеро гарантованих новачків, непріоритетність Мессі, головний тренер і Неймар – Барселона визначилась з усім