УКР РУС

Неправильне трактування правила гри рукою у своєму штрафному майданчику: у Німеччині визнали чотири суддівські помилки

15 вересня 2022 Читать на русском

Лише дивом ці помилки не призвели до зміни результатів матчів.

З початку сезону 2022/23 у німецькій Бундеслізі було зафіксовано чотири неправомірні суддівські рішення щодо гри футболістів руками у власному штрафному. Як інформує Kicker, німецький футбольний союз визнав неправоту арбітрів у чотирьох суперечливих епізодах.

Циганков цікавить Борусію Д, найбагатший клуб світу та суперника Шахтаря, – ЗМІ

Гра рукою у власному штрафному заслуговує на покарання у вигляді пенальті в тому випадку, якщо у футболіста є намір зіграти рукою; якщо потенційний порушник під час гри рукою збільшує площу тіла; якщо неправомірне становище руки нічим не виправдано (тобто рука перебуває у неприродному стані). Причому останній пункт застосовується до визначення умисної гри рукою лише у випадку із забитим голом.

У матчі 5-го туру Бундесліги захисник Хоффенхайма Кабак заблокував рукою простріл захисника дортмундської Борусії Вольфа, і суддя Зіберт помилково не призначив у цьому епізоді пенальті. Боруссія зрештою перемогла з рахунком 1:0.

Інші випадки стосуються трьох матчів шостого туру чемпіонату Німеччини:

- на 90+4 хвилині матчу Вердер – Аугсбург (0:1) суддя Петерсен призначив неправомірний пенальті у ворота Аугсбурга. Форвард бременців Дукш реалізувати 11-метровий удар не зміг;

- у матчі Герта – Байєр (2:2) арбітр Бенджамін Бранд "проморгав" пенальті, коли гравець гостей Оділон Коссуну заблокував рукою м'яч після удару Жана-Поля Боетьюса, не дозволивши Герті забити гол;

- у матчі Кельн – Уніон Берлін (0:1) арбітр Бенджамін Кортус помилився, вирішивши призначити пенальті на користь гостей, коли після розіграшу кутового м'яч влучив у руку захисника "козлів" Луці Кіліану. Директор Бундесліги Петер Зіппель ухвалив, що рух рук Кіліана не збільшував поверхню тіла. Форвард Уніона Жордан Сібачо пенальті реалізувати не зумів.

Уніон на виїзді здолав Кельн і очолив турнірну таблицю Бундесліги, Фрайбург обійшов Баварію