УКР РУС

"Не треба ставити пенальті, бо це Україна": Бондар розлючений на арбітра, який судив битву за ЧС-2022

25 грудня 2022 Читать на русском

Захисник збірної України Валерій Бондар досі не може пробачити Матеу Лаосу сумнівні рішення у фіналі відбору ЧС-2022 проти Уельсу (0:1).

"Ми дуже готувалися до двох матчів плей-офф відбору. Розуміли, що обидві команди-суперниці грають у 5 захисників. Коли пройшли Шотландію, було дуже сильне налаштування. Дуже хотіли вийти на ЧС.

Вважаю, Лаос "зробив" цей матч, бо на Ярмоленку був чистий пенальті. Рахунок став би 1:1, вилучили б футболіста Уельсу. Гра повернулася б на 360 градусів. І коли тобі в навушник кажуть: "Не треба ставити, бо це Україна", звісно, ти не маєш права ставити.

Розлютив Мессі у "найбруднішому" матчі в історії – авторитетний арбітр більше не судитиме на ЧС-2022

Лаос вважає себе номером 1, привертає увагу. Напевно, думає, що він – найкращий арбітр світу, дуже пафосно інколи поводить себе. Його поведінка не дуже добре характеризує його. Ми знаємо його з не дуже хорошого боку. Це арбітр, який робить все, що йому говорять у мікрофон або перед матчем – треба, аби пройшла та або та команда. Він все робить для цього", – заявив Бондар у ефірі ШИПШИНА ШОУ.

Нагадаємо, Україна мінімально поступилась Уельсу і не поїхала на ЧС-2022. За рахунку 0:1 на 40-й хвилині Джо Аллен підчепив Андрія Ярмоленка у карному майданчику, однак іспанець Матеу Лаос повністю проігнорував епізод.

ЧС-2022: як зарахували гол Мессі у фіналі, який вимагають переграти – арбітр матчу визнав одну помилку