УКР РУС

"Не думайте, що ми проти": президент Прикарпаття пояснив, чому голосував проти відновлення Першої ліги

5 червня 2020 Читать на русском

Президент Прикарпаття Василь Ольшанецький поділився думками щодо рестарту другого за силою дивізіону.

"Не думайте, що ми проти відновлення чемпіонату. Просто ситуація з коронавірусом у нас в області... За статистикою, ми певний час були першими за смертністю в Україні, зараз серед лідерів. Це ж нікуди не зникло – знову йде приріст.

Клуби Першої ліги вирішили дограти сезон – попереднє рішення скасували, до регламенту внесли правки

Будемо брати участь у чемпіонаті, якщо дозволить ситуація в області (Івано-Франківській – прим.). Хіба що закриють нашу область, такий варіант не виключений. Ті ж львівські команди у такому становищі, що всі будуть грати на виїзді, поки там не піде на спад коронавірус.

Прикарпаття зараз тренується. Ми зібрали хлопців, пройшли тестування. Ми все це зробили. Але для цього мені довелося звертатися до губернатора області, щоб дав дозвіл. Там же понад 2 тисячі тестів, розумієте? Я говорив з головним санітарним лікарем. Він каже, що зараз завантаженість, люди чекають своїх результатів, все вирішують хвилини. А нас зараз без черги пустити? У мене немає такого морального права. Тому ми чекали тести вісім днів.

Якщо відмовимось грати – не готові опуститися в таблиці і грати плей-офф за збереження місця у Першій лізі. Це абсолютно неправильне рішення. Ми тут багато говоримо про регламент, щоб його не порушувати, але самі підштовхуємо до цього. Це ж може викликати і корупцію. Зараз якась команда може простимулювати іншу не їхати до неї. Це взагалі неправомірне рішення", – сказав Ольшанецький у коментарі виданню Tribuna.

Нагадаємо, Прикарпаття після 19 турів посідає у турнірній таблиці Першої ліги 11 сходинку, набравши 20 очок.

Спокушав Динамо і втягнув у скандал великих ворогів – Яя Туре пройшов шлях від легенди АПЛ до посміховиська за два роки