УКР РУС

Наші за кордоном: Зозуля повертається, Маліновський у вогні, жах Левченка та червоний Коноплянка

3 вересня 2018 Читать на русском
Автор: Любомир Кузьмяк

"Футбол 24" традиційно знайомить із найсвіжішими новинами з життя українських футболістів у національних першостях Європи.

Минулий тиждень вийшов надзвичайно насиченим та багатим на події. Практично в кожному європейському чемпіонаті українці опинялися в центрі уваги. Вилучення Коноплянки та Маліновського, голи все того ж Маліновського, а також Новака, Зозулі, Хобленка, Насібуліна, Третьякова та Ковталюка, результативні дії Кравця, Мартинюка, Шахова і Петряка, а ще дебюти Кузика, Опанасенка і Філімонова та протилежна за настроєм гра воротарів Левченка і Каніболоцького. Все це та багато іншого у нашій традиційній рубриці, де ми розповімо про те, як свої вихідні провели українці у закордонних чемпіонатах.

Англія

Андрій Ярмоленко знову не з’явився у старті Вест Хема, зате вийшов на заміну "найраніше" в АПЛ. Цього разу Мануель Пеллегріні випустив українця відразу по перерві. Однак все це не врятувало "молотів" від четвертої поспіль поразки – Вулверхемптон забив на третій компенсованій хвилині єдиний гол в матчі. Вест Хем і надалі залишається єдиною командою в лізі, яка не заробила жодного очка.

Знову не було в заявці Манчестер Сіті Олександра Зінченка.

___________________

Андрій Ярмоленко (Вест Хем) – 4 матчі, 1 ж.к., 106 хвилин

Олександр Зінченко (Манчестер Сіті)

Іспанія

Про те, що Андрій Лунін не зіграє в матчі "своїх" Реал – Леганес, було відомо завчасно. Сподіваємося, дебют нашого воротаря відбудеться вже у наступній грі Леганеса.

Вдруге поспіль гольовою передачею відзначився Василь Кравець. На перерву його Луго пішов, поступаючись в рахунку 0:2 Нумансії. Вихованець Карпат організував перший гол своєї команди, яка згодом відзначилася ще двічі. Переможний гол Луго забив на 5-ій (!) компенсованій хвилині.

Пас Кравця на 00:45

Роман Зозуля у неділю видав відмінну гру проти Кордови (3:0). Вже на 4-ій хвилині Роман заробив пенальті, який реалізував партнер українця Еухені Вальдеррама. На 61-ій хвилині Зозуля знову організував одинадцятиметровий. Цього разу Вальдеррами на полі вже не було, тому до позначки підійшов українець – і не схибив!

Все це (два зароблені пенальті, жовта картка і гол) Роман встиг зробити за 70 хвилин.

_______________________

Андрій Лунін (Леганес)

Василь Кравець (Луго) – 3 матчі, 1 ж.к., 270 хвилин

Роман Зозуля (Альбасете) – 3 матчі, 1 гол, 2 ж.к., 245 хвилин

Іван Зотько (Ельче)

Німеччина

Євген Коноплянка нарешті вийшов у старті Шальке, проте його команда поступилася Герті (0:2), а наш гравець, скоріше, запам’ятався прямим вилученням у компенсований час, ніж результативною грою (зрештою, наставник Шальке Доменіко Тедеско похвалив українця за активну гру на фланзі).

Українець порушив правила перед самим штрафним майданчиком, був вилучений на 90+5 хвилині, а берлінці зусиллями Онджея Дуди збільшили перевагу в рахунку.

Коноплянка отримав червону картку в матчі проти Герти – відео епізоду

Не припиняє програвати Дуйсбург Бориса Тащи. Щоправда, цього разу одесит вийшов на поле не зі старту, а лише на 74-ій хвилині. Втім, "зебри" знову не забили, а Гройтер Фюрту вистачило єдиного точного удару для перемоги – 1:0.

_______________________

Євген Коноплянка (Шальке) – 1 матч, 1 ч.к., 90 хвилин

Борис Тащи (Дуйсбург) – 4 матчі, 1 ж.к., 229 хвилин

Франція

На 84-ій хвилині матчу Сошо – Безьє (1:0) з’явився Пилип Будківський. Команда українця забила єдиний гол ще до перерви і таки довела справу до перемоги.

______________________________________

Пилип Будківський (Сошо) – 4 матчі, 131 хвилина

Бельгія

На тижні абсолютно протилежний настрій був у наших бельгійських представників у Лізі Європи. Генк Руслана Маліновського переміг Брондбю (4:2), пробився в груповий етап, а українець забив гол.

У Лізі Жупіле Маліновський також забив, але і повторив "подвиг" Коноплянки, отримавши вилучення на 90-ій хвилині. Українець відкрив рахунок у зустрічі з Кортрейком (3:3) на 50-ій хвилині, згодом побачив перед собою жовте світло, а тоді і червоне. Крім того, на 74-ій хвилині Руслан заробив пенальті, який не реалізував його партнер Мбвана Саматта, а також долучився до атаки, яка привела до третього забитого голу.

Зароблений пенальті – на старті відео; гол Маліновського на 00:45; вилучення на 04:15

Щодо Гента Ігоря Пластуна та Романа Яремчука, то їхня команда програла Бордо (0:2), а українці зіграли по 90 хвилин.

У чемпіонаті Пластун відпочивав і спостерігав з лави запасних за тим, як його команда на виїзді громила Серкль Брюгге (3:0). Яремчук був замінений на 85-ій хвилині.

Знову втратив очки Андерлехт, який пропустив у компенсований час від Антверпена (1:1). Євген Макаренко відіграв весь матч, а Єгор Назарина просидів на лаві запасних.

Сент-Трюйден вдома завдяки пенальті переміг Остенде (1:0). Роман Безус отримав жовту картку і був замінений на 90+1 хвилині.

__________________________

Ігор Пластун (Гент) – 5 матчів, 450 хвилин

Євген Макаренко (Андерлехт) – 6 матчів, 2 ж.к., 540 хвилин

Роман Безус (Сент-Трюйден) – 6 матчів, 1 гол, 2 ж.к., 496 хвилин

Роман Яремчук (Гент) – 6 матчів, 2 голи, 1 ж.к., 489 хвилин

Руслан Маліновський (Генк) – 6 матчів, 4 голи, 3 ж.к., 410 хвилин

Єгор Назарина (Антверпен) – 4 матчі, 180 хвилин

Андрій Бацула (Кортрейк)

Валерій Лучкевич (Стандард)

Туреччина

Нарешті дебютував у турецькій лізі Євген Опанасенко. Сталося це в п’ятницю у матчі Єні Малатьяспор – Коньяспор. Українцю довелося вступати у гру вже на 34-ій хвилині. На той момент Коньяспор вів у рахунку 1:0. До завершення зустрічі цифри на табло не змінилися.

Напередодні Опанасенко святкував свій День народження і за турецькою традицією скуштував торт з рук капітана команди Алі Турана.

Артем Кравець вийшов на заміну на першій компенсованій хвилині в матчі Фенербахче – Кайсеріспор (2:3).

Якби не дискваліфікація Євгена Селезньова, то у матчі Акхісар Беледієспор – Сівасспор (1:1) відбулась би зустріч двох українців. Сергій Рибалка вийшов у старті своєї команди і був замінений на 90+4 хвилині.

На тижні Олександр Гладкий підписав контракт з Різеспором. Вітаємо новачка нашої рубрики і бажаємо лише позитивних новин.

_______________

Сергій Рибалка (Сівасспор) – 4 матчі, 356 хвилин

Євген Селезньов (Акхісар Беледієспор) – 2 матчі, 1 гол, 1 ч.к., 135 хвилин

Євген Опанасенко (Коньяспор) – 1 матч, 66 хвилин

Артем Кравець (Кайсеріспор) – 2 матчі, 6 хвилин

Олександр Кучер (Кайсеріспор)

Олександр Гладкий (Різеспор)

Греція

ПАОК на виїзді обіграв Паніоніос (1:0), а Євген Хачеріді та Євген Шахов відбігали всі 90 хвилин. У цьому матчі арбітр показав дві жовті картки і обидві – нашим землякам.

На 13-ій хвилині зустрічі у Хачеріді могли виникнути проблеми, однак його підкат у штрафному майданчику здався арбітру чистим і обійшлося без пенальті. В центрі уваги згодом опинився і Шахов, який виконав великий об’єм роботи в атаці. Євген фактично став автором гольової передачі.

Підкат Хачеріді на 00:40; Пас Шахова на 03:40

Дебютував у новій для себе команді Орест Кузик. Українець вийшов у старті Яніни на виїзний матч з Олімпіакосом і місцевий гранд не залишив шансів супернику – 5:0. Кузик відіграв весь поєдинок, але м’яч до нього доходив дуже рідко, тому Орест не запам’ятався активними діями.

Дмитро Чигринський ще в лазареті, проте сподівається на швидке повернення на поле.

____________________

Євген Хачеріді (ПАОК) – 2 матчі, 2 ж.к., 180 хвилин

Євген Шахов (ПАОК) – 2 матчі, 1 ж.к., 180 хвилин

Орест Кузик (Яніна) – 1 матч, 90 хвилин

Ілля Марковський (ПАОК)

Дмитро Чигринський (АЕК)

Чехія

Тарас Качараба знову вийшов у старті Слована, а його команда зіграла внічию 0:0 з Баніком Яна Лаштувки.

____________________

Тарас Качараба (Слован) – 6 матчів, 1 ж.к., 540 хвилин

Данія

Як ми і сподівалися, в понеділок у старті Есб’єрга вийшов Юрій Яковенко. Українець, хоч і не забив, зате за 82 хвилини на полі допоміг своїй команді перемогти Ольборг (1:0). У пасиві молодшого сина Павла Яковенка – жовта картка.

В неділю Яковенко знову вийшов у старті Есб’єрга, але це не допомогло його команді уникнути поразки від Копенгагена (0:2). Українця замінив Рафаель ван дер Варт на 65-ій хвилині.

За інформацією українських та данських ЗМІ, найближчим часом гравцем данського Вендісселя стане Мирослав Славов, який до останнього часу грав за Хемніцер у третій Бундеслізі. Чекаємо офіційної інформації на сайті клубу.

_________________

Владіс-Еммерсон Іллой-Айєт (Вайле) – 3 матчі, 2 ж.к., 194 хвилини

Юрій Яковенко (Есб’єрг) – 7 матчів, 1 гол, 1 ж.к., 208 хвилин

Артем Довбик (Мідтьюланд) – 2 матчі, 1 ж.к., 89 хвилин

Фінляндія

Денис Олійник відіграв весь матч проти КУПС, проте не допоміг своїй команді перемогти. Підсумок зустрічі – 2:1 на користь гостей.

Двічі за тиждень Марієхамн Ігоря Левченка зіграв з Ільвесом і наш воротар обидва рази провів по 90 хвилин. Спочатку його команда на виїзді здолала суперника (2:1). Свій гол українець пропустив після жахливої помилки оборони – нашого воротаря розстрілювали впритул.

А в неділю Левченко зі своєю командою були знищені у рідних стінах там самим Ільвесом – 3:6.

Особливо невдало Ігор зіграв у епізодах, які привели до перших двох пропущених голів. Спочатку не зреагував на удар у ближній кут, а потім (можливо, не без порушення правил проти нього) пропустив курйозний гол після подачі з кутового. Крім того, Левченко в одному з епізодів не найкращим чином відбив м’яч перед собою і змушений був вп’яте виймати м’яч із сітки воріт. В попередніх п’яти зустрічах наш воротар пропустив менше, ніж у недільній грі.

_________________

Ігор Левченко (Марієхамн) – 8 матчів, 14 пропущених голів, 720 хвилин

Денис Олійник (СІК) – 6 матчів, 2 голи, 458 хвилин

Сербія

У двобої Чукарічкі – Раднічкі (1:1) на 70-ій хвилині у складі гостей вийшов Тарас Бондаренко.

______________________

Тарас Бондаренко (Раднічкі) – 3 матчі, 210 хвилин

Сергій Кулинич (Спартак) – 2 матчі, 98 хвилин

Македонія

Центральний захисник Вардара Євген Новак відзначився забитим голом! У виїзному матчі з Беласіцою вихованець Динамо відрив рахунок на 48-ій хвилині, однак Вардару не вдалося втримати перевагу. Як наслідок, нічия 1:1. Крім забитого голу, українець заробив жовтку картку.

__________________

Євген Новак (Вардар) – 4 матчі, 1 гол, 2 ж.к., 360 хвилин

Хорватія

Дмитро Льопа спостерігав з лави запасних за тим, як його Осієк перемагає загребську Локомотіву (2:1), а на тижні українець виступив у ролі волонтера в проекті "Zemlja bez granica".

__________________

Дмитро Льопа (Осієк) – 2 матчі, 1 ж.к., 89 хвилин

Словаччина

Дебютним голом у Словаччині відзначився Максим Третьяков! Екс-гравець Чорноморця вийшов на заміну на 83-ій хвилині, коли його ДАК громив Середь 4:0. Українцю вистачило п’яти хвилин для того, щоб встановити остаточний рахунок 5:0. Максим уникнув офсайду, вийшов віч-на-віч з воротарем і потужно пробив.

Гол українця на 04:30

Станіслав Біленький провів поєдинок на лаві запасних.

У матчі Нітра – Злате Моравце (4:1) у складі господарів на 84-ій хвилині на полі з’явився наш Ілля Чередниченко.

_________________________________________

Артем Сухоцький (Слован) – 3 матчі, 270 хвилин

Данило Бескоровайний (Земплін) – 2 матчі, 157 хвилин

Максим Третьяков (ДАК 1904) – 3 матчі, 1 гол, 78 хвилин

Ілля Чередниченко (Нітра) – 2 матчі, 59 хвилини

Ілля Терещенко (Подбрезова) – 2 матчі, 21 хвилина

Станіслав Біленький (ДАК 1904) – 1 матч, 5 хвилин

Олександр Моргос (Тренчин)

Угорщина

Дебрецен Олександра Надя зустрічався з Халадашем Юрія Габовди. Обидва зіграли по 90 хвилин, а протистояння завершилося внічию 1:1. Наш воротар пропустив "завдяки" рикошету від ноги захисника.

Артем Кичак також пропустив лише раз, проте це коштувало його МТК поразки. Наш воротар пропустив з пенальті від Кішварди (0:1). У складі гостей весь матч провів Богдан Мельник. Зате було весело на лаві запасних Кішварди – там зібралося тріо українців: Роман Карасюк, Темур Парцванія та Павло Лук’янчук. Скоро там буде ще веселіше – замість Антона Шиндера, який залишив клуб, на тижні Кішварда підписала Артема Мілевського.

Шандор Вайда (весь матч) та Михайло Месхі (12 хвилин) допомогли Мезакьовешду здолати Академію Пушкаша (2:0).

Сергій Шестаков провів весь матч за Дьошдьор, який зіграв у "суху" нічию з Пакшем.

У неділю ввечері Ференцварош випустив з рук перемогу над Відеотоном. Команда Сергія Реброва вже на 35-ій хвилині вела у рахунку 2:0, однак примудрилася двічі пропустити – 2:2. Іван Петряк відіграв весь матч, відзначився жовтою карткою і гольовою передачею, а також втратив ще один чудовий момент забити.

Після гри Сергій Станіславович був позитивно налаштований та зауважив, що задоволений заробленим очком з представником Угорщини в єврокубках. І додав, що не просив гравців притискатися до воріт при рахунку 2:0.

___________________________

Сергій Ребров (Ференцварош) – 2 матчі: 1 перемога, 1 нічия

Олександр Надь (Дебрецен) – 7 матчів, 9 пропущених голів, 1 ж.к., 630 хвилин

АртемКичак (МТК) – 6 матчів, 9 пропущених голів, 1 ж.к., 540 хвилин

Євген Селін (МТК) – 6 матчів, 1 ж.к., 522 хвилини

Іван Петряк (Ференцварош) – 7 матчів, 3 голи, 1 ж.к., 541 хвилина

Темур Парцванія (Кішварда) – 4 матчі, 360 хвилин

Сергій Шестаков (Дьошдьор) – 5 матчів, 450 хвилин

Михайло Месхі (Мезакьовешд) – 6 матчів, 1 ж.к., 360 хвилин

Роман Карасюк (Кішварда) – 6 матчів, 341 хвилина

Юрій Габовда (Халадаш) – 5 матчів, 2 ж.к., 405 хвилин

Віктор Гей (Кішварда) – 4 матчі, 283 хвилини

Богдан Мельник (Кішварда) – 4 матчі, 360 хвилин

Шандор Вайда (Мезакьовешд) – 5 матчів, 285 хвилин

Павло Лук’янчук (Кішварда) – 1 матч, 39 хвилин

Артем Мілевський (Кішварда)

Польща

Андрій Богданов відіграв весь матч проти Заглембе із Сосновця (2:2). Українець видав доволі неоднозначний матч, особливо, якщо враховувати слабку гру Арки в центрі поля.

Олексій Дитятьєв провів весь поєдинок за Краковію, яка вдома зіграла внічию з Легією (0:0). На 75-ій хвилині екс-гравець Карпат міг забивати, однак після удару головою від Олексія м’яч пролетів поруч зі штангою.

Антон Каніболоцький допоміг Медзі перемогти Заглембе з Любіна (2:0). Антон багато разів рятував свою команду і провів чудовий поєдинок.

Володимир Костевич все ще у лазареті Леха.

____________________________________

Олексій Дитятьєв (Краковія) – 7 матчів, 2 ж.к., 630 хвилин

Андрій Богданов (Арка) – 7 матчів, 437 хвилин

Антон Каніболоцький (Медзь) – 4 матчі, 5 пропущених голів, 360 хвилин

Володимир Костевич (Лех) – 2 матчі, 115 хвилин

Білорусь

20-й тур стартував матчем Торпедо БелАЗ – Городея (0:1). Богдан Мишенко та Дмитро Юсов вийшли у старті господарів і були замінені у перерві та на 56-ій хвилині відповідно.

Ще один п’ятничний матч завершився розгромною перемогою Вітебська над Смолевичами (4:0). За господарів весь матч відіграв Олег Карамушка, а на 70-ій хвилині був замінений Артем Старгородський. Чотири рази витягав м’яч із сітки Анатолій Тимофєєв. Також у старті Смолевичів вийшли Олександр Каплієнко та Сергій Рожок, якого замінили на 78-й хвилині.

В суботній зустрічі аутсайдерів Дніпро – Луч (0:0) сильнішого не виявили. У складі гостей на "сухо" відстояв Денис Шеліхов. За команду з Могильова з перших хвилин вийшли Сергій Рудика, Андрій Деркач та Євген Чепурненко.

Іслоч вдома поступився Гомелю (0:1), а за господарів 89 хвилин відіграв Михайло Калугін. На передостанній хвилині зустрічі українець отримав дві жовті картки – спочатку за грубий підкат, а тоді за висловлювання на адресу арбітра. У старті Гомеля вийшли Олександр Батищев (замінили в компенсований час), Дмитро Терещенко, Сергій Шаповал та Бадрі Акубардія.

Фол і вилучення Калугіна на 07:10

Брестське Динамо перемогло Мінськ (2:1), проте рахунок відкрили гості. Для Владислава Насібуліна то була лише друга гра у новій команді і дебютний гол. Незабаром господарі рахунок зрівняли, а тоді опинилися в меншості. Динамо врятував Олексій Хобленко, який вийшов на заміну на 77-ій хвилині, а вже за мить забив переможний гол. Весь матч за команду з Бреста відіграв Олександр Нойок, а за гостей Олександр Васильєв та Євген Бохашвілі (заробив вилучення для суперника).

Гол Насібуліна на 01:30; гол Хобленка на 02:35

____________________________________

Сергій Літовченко (Дніпро Мг) – 3 матчі: 2 нічиї, 1 поразка

Сергій Рудика (Дніпро Мг) – 11 матчів, 1 гол, 4 ж.к., 876 хвилин

Андрій Деркач (Дніпро Мг) – 3 матчі, 270 хвилин

Євген Чепурненко (Дніпро Мг) – 3 матчі, 220 хвилин

Олександр Цибульник (Дніпро Мг) – 4 матчі, 288 хвилин

Артем Пилипенко (Дніпро Мг)

Артем Радченко (Дніпро Мг) – 7 матчів, 1 ж.к., 320 хвилин

Владислав Насібулін (ФК Мінськ) – 2 матчі, 1 гол, 118 хвилин

Олександр Васильєв (ФК Мінськ) – 17 матчів, 2 голи, 3 ж.к., 1514 хвилини

Євген Бохашвілі (ФК Мінськ) – 4 матчі, 1 ж.к., 360 хвилин

Анатолій Тимофєєв (Смолевичі) – 20 матчів, 23 пропущених голи, 1800 хвилин

Сергій Рожок (Смолевичі) – 13 матчів, 2 ж.к., 1044 хвилини

Олександр Каплієнко (Смолевичі) – 19 матчів, 4 ж.к., 1623 хвилини

В’ячеслав Лухтанов (Смолевичі) – 9 матчів, 1 гол, 1 ж.к., 705 хвилин

Богдан Мишенко (Торпедо БелАЗ) – 16 матчів, 5 голів, 3 ж.к., 1167 хвилин

Дмитро Юсов (Торпедо БелАЗ) – 17 матчів, 3 голи, 874 хвилини

Олег Карамушка (Вітебськ) – 13 матчів, 1 гол, 1027 хвилин

Артем Старгородський (Вітебськ) – 3 матчі, 255 хвилин

Олексій Хобленко (Динамо Бр) – 3 матчі, 1 гол, 2 ж.к., 193 хвилини

Олександр Нойок (Динамо Бр) – 3 матчі, 1 гол, 1 ж.к., 270 хвилин

Денис Шеліхов (Луч Мінськ) – 12 матчів, 19 пропущених голів, 1080 хвилин

Михайло Калугін (Іслоч) – 3 матчі, 2 ж.к., 248 хвилин

Руслан Зубков (Неман) – 2 матчі, 54 хвилини

Олександр Батищев (Гомель) – 20 матчів, 1 гол, 1 ж.к., 1752 хвилини

Сергій Шаповал (Гомель) – 4 матчі, 2 голи, 2 ж.к., 360 хвилин

Дмитро Терещенко (Гомель) – 20 матчів, 4 ж.к., 1789 хвилин

Бадрі Акубардія (Гомель) – 3 матчі, 1 гол, 263 хвилини

Казахстан

Чемпіонат Казахстану взяв тритижневу паузу.

____________________________________

Роман Григорчук (Астана) – 8 матчів: 6 перемог, 2 нічиї

Сергій Зайцев (Акжайик) – 4 матчі: 3 нічиї, 1 поразка

Ігор Худоб’як (Акжайик) – 21 матч, 1 гол, 4 ж.к., 1448 хвилин

Андрій Ткачук (Акжайик) – 24 матчі, 1 гол, 2 ж.к., 2109 хвилин

Амбросій Чачуа (Акжайик) – 3 матчі, 270 хвилин

Євген Боровик (Акжайик) – 14 матчів, 2 ж.к., 22 пропущених голи, 1216 хвилин

Сергій Басов (Акжайик) – 24 матчі, 1 гол, 3 ж.к., 2160 хвилин

Адерінсола Есеола (Кайрат) – 7 матчів, 6 голів, 1 ж.к., 472 хвилини

Дмитро Непогодов (Тобол) – 20 матчів, 1 ж.к., 18 пропущених голів, 1800 хвилин

Кирило Ковальчук (Ордабаси) – 22 матчі, 3 ж.к., 1844 хвилини

Руслан Степанюк (Жетису) – 4 матчі, 2 голи, 266 хвилин

Володимир Аржанов (Кайсар) – 19 матчів, 1 гол, 1 ж.к., 1427 хвилин

Різван Аблітаров (Атирау) – 20 матчів, 3 ж.к., 1702 хвилини

Максим Драченко (Кизил-Жар) – 6 матчів, 1 ж.к., 494 хвилини

Олександр Стеценко (Кизил-Жар) – 4 матчі, 1 ж.к., 275 хвилин

Євген Ткачук (Шахтар Караганда) – 18 матчів, 1 гол, 4 ж.к., 1 ч.к., 1610 хвилин

Олександр Мігунов (Шахтар Караганда) – 15 матчів, 1 гол, 3 ж.к., 1231 хвилина

Кіпр

68 хвилин за Доксу зіграв Євген Павлов. Екс-гравець Волині був замінений при рахунку 0:1 у матчі з АЕЛ. До кінця зустрічі фаворит поєдинку відзначився ще раз.

У неділю успішно зіграв Ярослав Мартинюк, а його Ерміс на виїзді здолав Алкі (2:0). На 11-ій хвилині Ярослав подав кутовий, який став сюрпризом для 35-річного воротаря Урко Пардо. Спочатку гол записали на Мартинюка, однак потім в протоколі вказали "автогол Пардо".

____________________________________

Євген Павлов (Докса Катокопіас) – 2 матчі, 1 ж.к., 158 хвилин

Ярослав Мартинюк (Ерміс) – 2 матчі, 1 гол, 2 ж.к., 180 хвилин

Болгарія

Денис Васильєв відіграв весь матч за Верею, яка вдома розійшлася миром з софійською Славією (0:0).

____________________________________

Денис Васильєв (Верея) – 4 матчі, 327 хвилин

Молдова

Олег Єрмак провів весь матч у складі Зорі, а його команда у трилері поступилася Мілсамі – 3:4. Вихованець Шахтаря виписав класну гольову передачу на Конрадо, який оформив хет-трик.

Пас на 00:35

Екс-гравці Металіста Владислав Краєв та Богдан Бойчук провели по 90 хвилин за Динамо-Авто у грі із Зімбру (1:1).

____________________________________

Богдан Бойчук (Динамо-Авто) – 12 матчів, 1 гол, 2 ж.к., 1078 хвилин

Олег Єрмак (Зоря Бєльці) – 14 матчів, 5 ж.к., 1034 хвилини

Валерій Куценко (Сперанца) – 9 матчів, 1 гол, 2 ж.к., 711 хвилин

Владислав Краєв (Динамо-Авто) – 4 матчі, 2 ж.к., 327 хвилин

Олександр Лапін (Динамо-Авто) – 3 матчі, 252 хвилини

Азербайджан

Не варто навіть сумніватися, що Марко Девіч забив би знову, якби не тритижнева пауза в чемпіонаті Азербайджану :-)

____________________________________

Марко Девіч (Сабах) – 3 матчі, 4 голи, 1 ж.к., 270 хвилин

Віталій Квашук (Сабах) – 3 матчі, 1 ж.к., 270 хвилин

Дмитро Безотосний (Габала) – 3 матчі, 3 пропущених голи, 270 хвилин

Кирило Петров (Нефтчі) – 2 матчі, 180 хвилин

Ігор Коротецький (Сабаїл) – 1 матч, 55 хвилин

Вірменія

Олександр Тупчієнко на тижні провів два повних поєдинки за Арцах. І якщо спочатку його команда зіграла внічию 2:2 з Гандзасаром, то згодом потрапила під каток Алашкерта – 0:6.

Максим Трусевич вийшов у старті Пюніка, проте його команда програла вдома Лорі (0:3).

____________________________________

Максим Трусевич (Пюнік) – 4 матчі, 360 хвилин

Олександр Тупчієнко (Арцах) – 4 матчі, 302 хвилини

Дмитро Ховбоша (Бананц)

Данило Рябенко (Лорі)

Грузія

Діла на виїзді перемогла Колхеті (2:0), а у складі гостей відзначився уродженець Самбора, що на Львівщині, Микола Ковталюк.

Всю гру за Колхеті провів Кирило Дорошенко, а Ковталюка замінили на 69-ій хвилині. Українець з 11-ма голами ділить третю сходинку реєстру бомбардирів Еровнулі ліги.

Дмитро Іванісеня відіграв весь матч за тбіліське Динамо, яке на виїзді обіграло Чихуру (2:1).

Також весь матч за Сіоні провів Сергій Третяк. Його команда вдома була розгромлена Руставі – 0:4.

У заключному матчі туру кутаїське Торпедо розтрощило Самтредіа (5:2). У складі гостей з’явилося відразу кілька українців: Сергій Погорілий, Ігор Кошман та Єгор Смирнов. За кутаїсців весь матч провів Олександр Азацький. Після забитого голу в минулому турі Кошман цього разу відзначився гольовою передачею і зіграв 73 хвилини.

Пас Кошмана з-під Азацького на 39:20; Автогол Смирнова на 01:54:15

Жодного позитиву не було у його одноклубника Смирнова, який спочатку привіз перший гол у ворота своєї команди, а потім відзначився автоголом. Вже через чотири хвилини, на 85-ій, Єгора було замінено.

Як не дивно, але у п’яти пропущених голах Погорілого звинувачувати язик не повернеться. Два рикошети, один автогол, вихід сам на сам і просто таки шалений удар від поперечки…

____________________________________

Дмитро Іванісеня (Динамо Тб) – 20 матчів, 3 голи, 3 ж.к., 1996 хвилин

Микола Ковталюк (Діла) – 20 матчів, 11 голів, 2 ж.к., 1195 хвилин

Сергій Погорілий (Самтредіа) – 5 матчів, 12 пропущених голів, 1 ж.к., 450 хвилин

Ігор Кошман (Самтредіа) – 5 матчів, 1 гол, 358 хвилин

Дмитро Ульянов (Самтредіа) – 2 матчі, 178 хвилин

Єгор Смирнов (Самтредіа) – 3 матчі, 145 хвилин

Ілля Михальов (Колхеті) – 20 матчів, 7 голів, 5 ж.к., 1750 хвилин

Кирило Дорошенко (Колхеті) – 5 матчів, 381 хвилина

Олександр Азацький (Торпедо Кт) – 2 матчі, 180 хвилин

Сергій Третяк (Сіоні) – 5 матчів, 380 хвилин

Латвія

Двічі за тиждень тріумфувала Рига Віктора Скрипника. Спочатку лідер чемпіонату вдома переміг Лієпаю (1:0), а наш Володимир Баєнко зіграв 51 хвилину і був замінений через травму. На вихідних рижани обіграли Валмієру (3:0) вже без Баєнка у складі.

Щосили намагаються наздогнати Ригу Вентспілс та РФШ (Ризька Футбольна Школа). На тижні вони провели очний двобій, у якому сильнішими виявилися господарі – 2:0. За РФШ весь матч провів Максим Марусич. В другому таймі у складі Вентспілса дебютував Артем Філімонов, а потім на заміну вийшов і Гіулі Манджгаладзе. Вихованець луганського футболу записав до активу другий гол своєї команди.

Гол Манджгаладзе на 03:20

____________________________________

Віктор Скрипник (Рига) – 7 матчів: 7 перемог

Максим Марусич (РФШ) – 18 матчів, 10 голів, 4 ж.к., 1538 хвилин

Володимир Баєнко (Рига) – 16 матчів, 3 голи, 7 ж.к., 1401 хвилина

Богдан Коваленко (Рига) – 8 матчів, 1 ж.к., 417 хвилин

Сергій Загинайлов (Рига) – 5 матчів, 2 голи, 269 хвилин

ГіуліМанджгаладзе (Вентспілс) – 5 матчів, 2 голи, 1 ж.к., 231 хвилина

Артем Філімонов (Вентспілс) – 1 матч, 31 хвилина

Литва

У старті Атлантаса вийшов Юрій Тетеренко, який відіграв весь матч, та не зумів допомогти своїй команді уникнути розгрому від Кауно Жальгіріса (0:4). Його партнери Руслан Марушка та Юрій Захарків вийшли у другому таймі і відіграли по 36 та 22 хвилини відповідно.

А ще Литву, зокрема Тракай, залишив Михайло Шишка. Відтепер уродженець Львівщини та вихованець Шахтаря гратиме за Оболонь.

____________________________________

Тимофій Шеремета (Тракай) – 10 матчів, 14 пропущених голів, 900 хвилин

Руслан Марушка (Атлантас) – 6 матчів, 1 ж.к., 472 хвилини

Юрій Тетеренко (Атлантас) – 5 матчів, 1 ж.к., 406 хвилин

Юрій Захарків (Атлантас) – 6 матчів, 350 хвилин

Богдан Мицик (Атлантас) – 1 матч, 15 хвилин

Денис Хвалицький (Атлантас)

Денис Підручний (Стумбрас)

Естонія

По два матчі за тиждень провели наші "естонці". Левадія Романа Дебелка та Юрія Ткачука була розгромлена конкурентом за медалі, Флорою – 3:0. Нападник зіграв всі 90 хвилин, а Ткачука замінили на 83-ій.

На вихідних Левадія все ж перемогла, а Дебелко забив свій 22-й гол у чемпіонаті. Українці зіграли по 90 хвилин, а їхня команда здолала Калев (3:2).

Гол Романа на 01:40

У вівторок Андрій Маркович відіграв 70 хвилин проти Тулевика і пішов з поля при рахунку 3:0 на користь його Нимме Калью. Матч завершився з рахунком 5:2.

В заключному матчі туру між лідерами Meistriliiga Нимме Калью Марковича розійшовся миром з Флорою (1:1). Вихованець Карпат відіграв весь матч.

____________________________________

Роман Дебелко (Левадія) – 26 матчів, 22 голи, 2 ж.к., 2117 хвилин

Юрій Ткачук (Левадія) – 23 матчі, 2 голи, 12 ж.к., 2054 хвилина

Андрій Маркович (Нимме Калью) – 23 матчі, 3 ж.к., 2018 хвилин

Олександр Сухаров (Пайде) – 12 матчів, 1 гол, 2 ж.к., 1014 хвилин

Наші за кордоном: дебют Реброва, сюрприз Безуса, геройство Кичака і квартет дублів