УКР РУС

"Наші футболісти теж захищають батьківщину, як солдати": Суркіс – про організацію благодійних матчів та вплив Луческу

28 квітня 2022 Читать на русском

Президент Динамо Ігор Суркіс розповів, як клуб домовився про організацію матчів у Європі заради допомоги Україні.

"Ідея благодійного турне йшла від тренера команди Мірчі Луческу: ми підхопили її та розпочали реалізацію. Це було непросто, бо ситуація в Україні непроста. Наші футболісти теж захищають батьківщину, як солдати. Я маю подякувати Президенту України, Міністерству закордонних справ та Міністерству культури і соціальної політики. Усі підтримали цю ідею, і кожен зробив свій внесок у те, щоб це вдалося втілити в життя.

Динамо Загреб – Динамо Київ: онлайн-трансляція матчу

Те, що ми переживаємо зараз, у Хорватії відчули, коли у вас самих була війна. Людей вигнали з будинків, у цій війні багато безневинних мирних жертв. Той, хто приносить в Україну нехай навіть один долар, одну гривню, допомагає біженцям та дітям, які втратили батьків, робить велику справу. Ви добре знаєте, в якій ситуації ми зараз перебуваємо", – наводить слова Суркіса офіційний сайт Динамо з посиланням на Večernji list.

Нагадаємо, Динамо після початку війни, яку росіяни розв'язали проти України, виїхало до Європи, де проводить товариські матчі. Зібрані кошти направляють на гуманітарну допомогу для біженців.

Динамо обіграло Борусію в Дортмунді – Ванат перевершив Холанда, шедеври Буяльського, клас Довбика, 2 відбиті пенальті