УКР РУС

Болонья розгромила Сассуоло, Наполі здолав Удінезе і закріпився на вершині Серії А

12 листопада 2022 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У суботу у 15-му турі чемпіонату Італії відбулось три матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Італія, Серія А, 15-й тур

Наполі – Удінезе – 3:2

Голи: Осімхен, 15, Зєліньскі, 31, Ельмас, 58 – Несторовскі, 80, Самарджіч, 82

Сампдорія – Лечче – 0:2

Голи: Коломбо, 45+1, Банда, 83

Болонья – Сассуоло – 3:0

Голи: Ебішер, 30, Арнаутовіч, 50, Фергюсон, 78

Емполі без проблем переміг Кремонезе – Камб'ягі забив рекордний для Серії А гол

У першому матчі дня Удінезе ледь не спромігся на камбек з Наполі. Один з нещодавніх лідерів і сенсація Серії А став на слизьку стежку і в останніх шести матчах не здобув жодної перемоги. Не вдалось порушити сумну статистику і з парненопейцями, хоча до успіху було дуже близько.

Осімхен і Зєліньскі у першому таймі та Ельмас по перерві забили три м'ячі у ворота гостей і, здавалось, зняли питання щодо переможця. Однак, наприкінці матчу фріульці протягом двох хвилин скоротили рахунок до мінімуму і в серцях уболівальників Удінезе зажевріла надія. Проте, на більше підопічних Андреа Соттіля не вистачило...

Локомотив імені Спаллетті продовжує на всіх парах бити власні рекорди – перемога над "б'янконері" стала вже тринадцятою у поточному сезоні і зміцнила лідерство неаполітанців на вершині Серії А. Натомість Удінезе з 24-ма балами залишився восьмим.

У ще одному матчі Лечче на виїзді здолав Сампдорію. Гості забили гол у роздягальню, а подвоїли наприкінці матчу. Друга перемога поспіль дозволила Лечче піднятися вже на 15-ту сходинку. Генуезці наразі передостанні – Верона, якій вистачить навіть нічиєї, аби обійти Лечче у турнірній таблиці, свій поєдинок зі Спецією проведе у неділю, 13 листопада.

Програму дня закривав поєдинок у Болоньї, де однойменна команда приймала Сассуоло. Суперники йшли на рівних у другій половині таблиці, тож на феєрію ніхто не очікував. Її і не було – господарі провели 8 ударів на 0,83 xG, а у гостей було 7 пострілів на 0,51. Тим не менш, за такого футболу вболівальники побачили аж три голи.

Усі вони залетіли у ворота гостей. На 30-й хвилині Ебішер відкрив рахунок, замкнувши простріл від Лукумі, а на 50-й Арнаутовіч подвоїв перевагу – Марко отримав розрізну передачу від Соріано й реалізував вихід віч-на-віч. На 78-й же Фергюсон добив Сассуоло фантастичним дальнім ударом. 3:0! Болонья святкує розгромну перемогу.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ