УКР РУС

Наполі з ганебним рахунком знищив Фіорентину, Сассуоло завдяки пенальті на останніх хвилинах вирвав нічию у Парми

17 січня 2021 Читать на русском

В рамках недільної програми 19-го туру Серії А було проведено три матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2020/21, 18-й тур

Наполі – Фіорентина – 6:0

Голи: Інсіньє, 5, 71 (пен), Демме, 36, Лосано, 38, Зєлінскі, 45, Політано, 89

Сассуоло – Парма – 1:1

Голи: Джурічіч, 90+5 (пен) – Куцка, 37

Кротоне – Беневенто – 4:1

Голи: Глік, 5 (автогол), Сімі, 29, 54, Вуліч, 65 – Фальке, 83

Ігровий день в італійській Серії А розпочинав поєдинок Наполі – Фіорентина. Господарям вдалось забити швидкий гол – на 5-й хвилині Петанья у штрафному майданчику скинув під удар Інсіньє, який в дотик пробив у лівий кут воріт. На 36-й перевагу неаполітанців закріпив Демме. Поки захист "фіалок" збирався з силами, ще один поклав Лосано – 3:0. Підопічні Дженнаро Гаттузо і не думали зупинятись на досягнутому та під завісу тайму гол у роздягальню забив Зєлінскі.

Маліновський все ще може повернутися у Бельгію – за українцем вишикувалась черга з топ-клубів

У другій половині зустрічі гравці Фіорентини вирівняли гру і навіть почали створювати небезпечні моменти, однак відквитати хоча б один гол ніяк не вдавалось. На 71-й рефері призначив пенальті у ворота "фіалок", який без особливих проблем реалізував Інсіньє, записавши до свого активу дубль. Під завісу зустрічі Фіорентину добив Політано, який з лінії штрафного майданчика пробив точнісінько під праву стійку. Зрештою, фінальний свисток зафіксував нищівну перемогу Наполі – 6:0.

Завдяки цій перемозі неаполітанці скоротили відставання від Інтера до 3-х очок та тепер посідають третю сходинку турнірної таблиці, натомість Фіорентина розташувалась на 14-му місці першості.

Сассуоло у рідних стінах приймав Парму. У середині першого тайму Капуто вивів господарів уперед, але після перегляду VAR на предмет офсайду взяття воріт було скасовано. На 37-й хвилині Пеццела з лівого флангу навісив у штрафний майданчик, а Куцка вивіреним ударом головою спрямував м'яч у сітку – 0:1.

Увесь другий тайм господарі намагались зрівняти рахунок, однак пармезанці грали більше від оборони, не ризикуючи втратити перевагу, та й в атаці особливо нічого не виходило. Вже на останніх хвилинах компенсованого часу рефері призначив одинадцятиметровий у ворота "хрестоносців". Цей шанс не змарнував Джурічіч, який без особливих проблем переграв голкіпера. Бойова нічия – 1:1

Беневенто на виїзді зустрічався із Кротоне. Вже на 5-й хвилині матчу Глік намагався заблокувати простріл у штрафний майданчик і відправив м'яч у власні ворота – 0:1. У середині тайму перевагу господарів збільшив Сімі.

На початку другої половини зустрічі Сімі в дотик замкнув блискучий навіс Рів'єра у штрафний майданчик – 0:3. Трохи згодом, на 65-й, ще один поклав Вуліч і рахунок став справді розгромним. Попри це, підопічні Філіппо Індзагі не здались і продовжували спроби скоротити відставання. Вже під завісу зустрічі Фальке таки відквитав один гол, але цього було замало і фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу Кротоне – 4:1.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ