УКР РУС

Сампдорія без Супряги здолала Дженоа, Коваленко застав кінцівку яскравої битви Лаціо та Спеції

30 квітня 2022 Читать на русском

У суботу у 35-му турі Серії А відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Італія, Серія А, 35-й тур

Кальярі – Верона – 1:2

Гол: Педро, 57 – Барак, 8, Капрарі, 45

Наполі – Сассуоло – 6:1

Голи: Кулібалі, 8, Осімхен, 15, Лосано, 19, Мертенс, 21, 54, Рахмані, 82 – Лопес, 87

Сампдорія – Дженоа – 1:0

Гол: Сабірі, 25

Нереалізований пенальті: Крішіто, 90+6 (Дженоа)

Спеція – Лаціо – 3:4

Голи: Аду, 9, Агудело, 35, Хрістов, 56 – Іммобіле, 33 (пен), Проведель (аг), 54, Мілінковіч-Савіч, 68, Ачербі, 90

Торіно готується запропонувати за Довбика 15 млн євро – форвард збірної України може замінити чемпіона Європи

Наполі цілком міг бути реальним претендентом на Скудетто, але лише одне очко в останніх трьох матчах поставили крапку на чемпіонських амбіціях команди Лучано Спаллетті. Проти Емполі трапилася справжня катастрофа – партенопейці вели 2:0, але наприкінці гри пропустили тричі. Відтак, тепер реальна ціль – потрапляння в зону Ліги чемпіонів. Це може статися вже за підсумками звітного туру. Потрібно, щоб Рома втратила очки.

Після Емполі президент Наполі закрив команду на базі. Це несподівано дало результат. Сассуоло був знищений ще до середини першого тайму. Спочатку Інсіньє ідеально подав два кутових – ніхто не заважав забити Кулібалі та Осімхену. Згодом відзначилися Лосано з Мертенсом. Наставник "нероверді" не витримав приниження і був змушений навіть робити заміну. Завдяки цьому до перерви вдалося дотягнути без пропущених. Але вже на старті другого тайму Мертенс оформив дубль. Наприкінці матчу Рахмані вшосте пробив Краньйо (атака другим темпом після кутового). І лише після цього Максім Лопес забив гол престижу. Класна результативна атака не врятувала Сассуоло від розгрому навіть правилами тенісу – 6:1.

Верона зберігає примарні шанси на потрапляння у єврокубки, а Кальярі відчайдушно бореться за виживання. Сьогодні вже на старті сардинці собі це завдання ускладнили. Сімеоне та Барак легко перехитрили оборону, і чех відкрив рахунок. Наприкінці першого тайму Капрарі сам собі створив гол, подвоївши перевагу Верони. Чотири заміни від Вальтера Маццарі після відновлення гри дали результат. Кальярі заробив штрафний, з якого майстерно забив Жоао Педро. Наступні 40 хвилин острів'яни з усіх сил намагалися відігратися, але Верона вистояла і втримала перемогу.

У "Ліхтарному дербі" Сампдорія приймала Дженоа. Екс-команда Андрія Шевченка продовжує відчайдушно боротися за виживання – перемога у минулому турі над Кальярі подарувала їй такий шанс. Господарі вийшли вперед в середині тайму завдяки голу Сабірі. Дестро у доданий до першої сорокап'ятихвилинки час міг зрівнювати, але пробив у сантиметрах від правої стійки.

По перерві гра скотилась до боротьби у центрі поля практично без ударів. Все йшло до фатальної поразки Дженоа, коли на 5-й доданій хвилині арбітр призначив пенальті за гру рукою. Крішіто, однак, не зміг переграти голкіпера Сампдорії і у генуезькому дербі переможцем стала команда Владислава Супряги. Українець, до слова, традиційно весь матч провів на лаві запасних.

Лаціо в яскравому матчі переграв Спецію. Віктор Коваленко залишився в запасі, а його команда забила швидкий гол. У середині тайму Лаціо відігрався завдяки пенальті, але відразу пропустив у відповідь, а перед перервою міг пропустити ще раз – врятував офсайд.

У другому таймі історія повторилася. Як тільки Лаціо скоротив відставання, Спеція знову вийшла вперед. Мілінковіча-Савіча черговим голом зафіксував нічию, а на останніх секундах Ачербі вирвав перемогу для Лаціо. 4:3. Віктор Коваленко вийшов на останні 10 хвилин і заробив жовту картку, зірвавши атаку.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ