УКР РУС

Мілан розгромив Кальярі завдяки дебютним голам Жиру та Тоналі, Рома ефектно знищила Салернітану

29 серпня 2021 Читать на русском

В рамках недільної програми 2-го туру Серії А було проведено чотири матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2021/22, 2-й тур

Дженоа – Наполі – 1:2

Голи: Камб'ясо, 69 – Руїс, 39, Петанья, 84

Сассуоло – Сампдорія – 0:0

Мілан – Кальярі – 4:1

Голи: Тоналі, 12, Діас, 17, Жиру, 24, 43 (пен) – Дейола, 15

Салернітана – Рома – 0:4

Голи: Пеллегріні, 48, 79, Верету, 52, Абрахам, 69

Недільну ігрову програму в італійській Серії А відкривав поєдинок Дженоа – Наполі. Під завісу першого тайму неаполітанці зуміли вирватись уперед – Політано віддав у штрафний на Руїса, який навозив кількох захисників та пробив у лівий нижній кут воріт.

Сенсаційна поразка Ювентуса у відеоогляді матчу проти Емполі

На 54-й рахунок зумів зрівняти Пандев, але після перегляду VAR його гол було скасовано через фол. Однак, "грифони" не засмутились і продовжили свої спроби. Трохи згодом, на 69-й рівновагу таки зумів відновити Руїс. Гості одразу кинулись в атаку і під завісу поєдинку знову вирвались уперед – відзначився Петанья. У підсумку – перемога Наполі – 1:2.

Сассуоло у рідних стінах приймав Сампдорію. У першому таймі обидві команди мали безліч шансів для того, щоб відкрити рахунок, але реалізувати їх не змогла жодна з них. Суперники пішли на перерву із нульовим рахунком.

У другій половині зустрічі ситуація на полі не змінилась. Було безліч небезпечних моментів, але рахунок залишався "сухим". Зрештою, фінальний свисток зафіксував безгольову нічию.

Мілан у рідних стінах приймав Кальярі, відкривши рахунок вже на 12-й хвилині завдяки класному удару зі штрафного у виконанні Тоналі. Сандро забив дебютний гол у футболці "россонері", однак вже за три хвилини гості зрівняли – це Дейола замкнув навіс від Жоау Педро. Втім, ще за дві хвилини господарі відновили свою перевагу внаслідок пострілу Леау з-за меж карного майданчика та рикошету від Браїма Діаса. 2:1.

Досить швидко Мілан провів третій гол: на 24-й хвилині Браїм Діас розігнав контратаку з передачею на правий край штрафного, а Жиру завершив її красивим обвідним ударом у дальній кут – 3:1! Ну а перед свистком на перерву він ще й дубль оформив, реалізував пенальті. Ці голи стали першими для Олів'є у складі "россонері".

Після такого побиття другий тайм перетворився на формальність, не потішивши ні голами, ні красивими моментами. Фінальний свисток зафіксував розгром Кальярі з рахунком 4:1.

У паралельній зустрічі Салернітана приймала Рому. Від підопічних Жозе Моурінью очікувався традиційний закритий стиль з мінімумом моментів, однак господарі дозволяли занадто багато. До 21-ї хвилини вони віддали всього 17 пасів, а загальна точність до перерви склала 40%. Команда володіла м'ячем аж 14% ігрового часу, тож не дивно, що "вовки" завдали 8 ударів по воротах – втім, відкрити рахунок у першому таймі їм не вдалося.

У другому таймі Рома надолужила втрачене. Вже на 48-й хвилині римляни вийшли вперед завдяки класному удару Пеллегріні з краю штрафного у лівий нижній кут, а на 52-й гості подвоїли перевагу внаслідок красивої комбінації з виходом Верету віч-на-віч (асистував Мхітарян). На 69-й Абрахам забив дебютний гол у складі "вовків", вистріливши з лінії карного майданчика в ліву дев'ятку (теж після класної перепасовки), а на 79-й Пеллегріні оформив дубль, ефектно закинувши м'яч у дальній верхній кут – 0:4! Саме з цим рахунком матч і добіг кінця.

"Продавши коня, я прокинувся мільярдером": божевільний власник Перуджі воював із Кальчо і запросив сина Каддафі