УКР РУС

Мілан розписав мирову з Кальярі та піднявся на третю сходинку Серії А, Наполі переграв Фіорентину й застрибнув в зону ЛЧ

16 травня 2021 Читать на русском

В рамках недільньої програми 37-го туру Серії А провели кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2020/21, 37-й тур

Фіорентина – Наполі – 0:2

Голи: Інсіньє, 56, Зєлінскі, 67

Нереалізований пенальті: Інсіньє, 56

Вилучення: Дронговскі, 56 (Фіорентина, за межами поля)

Беневенто – Кротоне – 1:1

Гол: Лападула, 13 – Сімі, 90+3

Вилучення: Големіч, 24 (Кротоне)

Удінезе – Сампдорія – 0:1

Гол: Квальярелла, 88 (пен)

Парма – Сассуоло – 1:3

Голи: Алвеш, 32 – Локателлі, 25 (пен), Беррарді, 62, Бога, 69

Мілан – Кальярі – 0:0

Наполі веде відчайдушну боротьбу за зону Ліги чемпіонів, не маючи права на жодну осічку. У Флоренції підопічним Ріно Гаттузо була необхідна лишень перемога – в такому випадку вони б повернулися на третю позицію, залишивши Мілан і Юве в одному очку позаду. Попри таку важливість поєдинку, неаполітанці пропустили гол вже на 13-й хвилині внаслідок подачі Бірагі на Влаховіча. На щастя для гостей, лайнсмен зафіксував офсайд.

Ювентус у меншості вирвав перемогу в Інтера – 777-й гол Роналду та дубль Куадрадо дарують туринцям шанс на ЛЧ

Партенопейці могли вийти вперед на 33-й хвилині, коли Інсіньє дали пробити штрафний з дальньої дистанції – Лоренцо влучив у поперечину! Зрештою, на перерву команди пішли за нулів на табло, а за сім хвилин після неї стався скандал – при подачі Наполі з кутового Міленковіч потягнув Рахмані за футболку, той демонстративно впав, а рефері після довгого перегляду повтору призначив пенальті, заодно вилучивши Дронговскі з лави запасних за емоції. Інсіньє пробив з "позначки" у лівий кут, однак Тераччано парирував! Втім, Лоренцо тут же зіграв на добиванні. 0:1.

Картинка клікабельна

На 64-й хвилині Наполі міг добити шоковану Фіорентину внаслідок вривання Інсіньє у штрафний та слабенького удару в лівий нижній – стійка врятувала "фіалок". На жаль для господарів, це була лишень відстрочка фатального голу. Вже на 67-й Лоренцо скинув м'яч під постріл Зєлінскі метрів з 22-х, а м'яч рикошетом від захисника полетів у дальній кут – 0:2!

Це був явно переможний гол, а етнічний український воротар Наполі – Контіні-Барановський – на радощах навіть вибіг на поле до партнерів, аби відсвяткувати. Микита отримав жовту картку. Це була остання цікава подія на полі. Партенопейці виграли й повернулись у топ-3.

Беневенто у рідних стінах приймав Кротоне. Господарі йшли у зоні вильоту, однак в разі перемоги команда Піппо Індзагі наблизилась би до рятівної 17-ї позиції на відстань в одне очко. Розуміючи цей факт, "відьми" одразу пішли вперед, відкривши рахунок вже на 13-й хвилині – відзначився Лападула, який отримав скидку від Хетемая й з правого краю штрафного потужно пробив у дальній кут. 1:0! Кротоне пропустив 92-й гол у чемпіонаті – це найвищий результат у Серії А, починаючи з 1934 року.

На 24-й хвилині Кротоне ще й у меншості залишився внаслідок грубого фолу Големіча. Як наслідок, у основний час апулійці провели всього п'ять ударів. Беневенто домінував, створивши низку класних моментів, однак забити бодай ще один м'яч господарям так і не вдалося. Все йшло до мінімальної перемоги, однак на 90+3-й хвилині Сімі отримав простріл від свіжого Перрейри й зрівняв рахунок. 1:1! Нічия.

Тепер все в руках Торіно. Туринці йдуть 17-ми й мають матч у запасі, а в особистій зустрічі з Беневенто була нічия. Таким чином, "відьмам" для виживання потрібна поразка "биків" від Лаціо й домашня перемога над ними в останньому турі.

У паралельній зустрічі Удінезе приймав Сампдорію. Обом клубам у цьому чемпіонаті вже нічого не потрібно, тож вони майже 90 хвилин провели у рівній грі без домінування якоїсь з команд – хоча генуезці біля чужих воріт були дещо активнішими. За це вони й були винагороджені на 88-й хвилині, коли вдалося заробити пенальті. 38-річний Квальярелла з "позначки" не схибив, забивши свій 12-й гол і подарувавши Сампі перемогу.

Парма вже давно оформила виліт із Серії А, але в домашньому поєдинку проти Сассуоло "хрестоносці" мали серйозну мотивацію. В останніх дев'яти матчах команда не перемогла жодного разу, причому останні сім матчів пармезанці програли – продовжувати таку жахливу серію футболісти явно не бажали. Щоправда, супернику була потрібна тільки перемога – тільки в такому випадку "нероверді" зберегли б шанси на Лігу конференцій, наблизившись до сьомого місця на дистанцію двох очок.

Розуміючи цей факт, гості пішли уперед, відкривши рахунок на 25-й хвилині з пенальті, який реалізував Локателлі. Втім, вже через сім хвилин Парма відновила статус-кво завдяки шедевральному голу Алвеша: Бруну відгукнувся на подачу зі стандарту на лівий край штрафного й з лету пробив у дальню дев'ятку – 1:1. Саме з цими цифрами на табло команди й відправились відпочивати.

Одразу з початком другого тайму Сассуоло притиснув Парму. Деякий час від другого пропущеного голу пармезанців рятував голкіпер, але на 62-й хвилині гості дотиснули "хрестоносців": Дефрель виконав подачу з глибини у карний майданчик, а Беррарді замкнув метрів з семи – 1:2! На 69-й же "нероверді" добили господарів вриванням Бога на лівий край штрафного з пострілом у ближню дев'ятку. 1:3!

Після цього Сассуоло міг і розгром влаштувати, однак гол Капуто скасували через офсайд, а постріл Беррарді поцілив у стійку. Зрештою, фінальний свисток зафіксував впенену перемогу підопічних Роберто Де Дзербі.

Мілан, який веде відчайдушну боротьбу за зону ЛЧ із Ювентусом та Наполі, приймав Кальярі. "Россонері" з перших хвилин матчу пішли в атаку, й протягом всього першого тайму пресингували суперника, але забити ніяк не вдавалось. "Острів'яни" ж до перерви не зуміли завдати жодного удару у бік воріт господарів.

У другій половині зустрічі ситуація на полі дещо змінилась – гості нарешті почали атакувати та навіть створили кілька небезпечних моментів, однак реалізувати їх не змогли. Під завісу зустрічі знову активізувались міланці, але гравці Кальярі непогано оборонялись, й зуміли втримати свої ворота "на замку". У підсумку – безгольова нічия.

Завдяки цій мировій Мілан піднявся на третю сходинку турнірної таблиці, випередивши неаполітанців за результатами очних зустрічей. Кальярі ж залишився на 16-му місці першості.

"Маліновський перетворює в золото все, до чого торкається": найкращий сезон українця, який випереджає топів Європи