УКР РУС

Наполі розгромив Болонью й повернувся на вершину Серії А

28 жовтня 2021 Читать на русском

В рамках поєдинку 10-го туру італійського чемпіонату Болонья зазнала нищівної поразки у Неаполі (0:3). Звіт читайте на "Футбол 24".

Наполі після нульової нічиї з Ромою та важкої перемоги Мілана над Торіно втратив першу сходинку в турнірній таблиці, але підопічні Лучано Спалетті могли повернутись на вершину. Для цього в рідних стінах необхідно було переграти Болонью – вперту команду з 10-го місця. Сам алленаторе "партенопейців" не міг допомогти підопічним у технічній зоні через дискваліфікацію.

Інтер легко переграв Емполі, Рома здобула вольову перемогу над Кальярі, Ювентус зазнав прикрої поразки від Сассуоло

Протягом усієї зустрічі Наполі домінував, нічого не дозволяючи Болоньї, однак господарі й самі не форсували події. Вони створювали вкрай мало моментів, компенсуючи цей недолік фантастичною реалізацією й грамотною роботою в штрафному. Першу реальну нагоду відкрити рахунок на 15-й хвилині запоров Інсіньє, який вийшов віч-на-віч з голкіпером і перекинув його – Медель головою вибив м'яч. Другий гострий епізод вже завершився голом Наполі – це Фабіан Руїс отримав пас від Ельмаса й красивим ударом метрів з 23-х пробив під поперечку. 1:0!

В наступні 20 хвилин неаполітанці могли занести собі в актив хіба що непоганий постріл Руя із середньої дистанції, однак на 39-й хвилині команда заробила пенальті – це Медель підіграв собі рукою в боротьбі за м'яч. Інсіньє, не забивши три з останніх п'яти "11-метрових", взявся виконувати удар з "позначки". Без шансів для Скорупскі! 0:2. Саме з цим рахунком команди й відправились відпочивати.

Другий тайм розпочався нудно. Здавалося, що Болонья у цій мутній воді зможе відродити інтригу, однак проти був Осімхен: на 58-й хвилині він класно розвернувся перед карним майданчиком і пробив повз лівий нижній кут, а на 61-й Віктор заробив пенальті – його впевнено реалізував Інсіньє. 3:0! Питання щодо переможця були зняті.

В останні півгодини Наполі намагався і четвертий гол забити, але м'яч вперто не йшов у ворота. Удар Замбо-Ангісса з дальньої дистанції на 73-й хвилині припав на поперечину, на 75-й Осімхен з лінії штрафного закрутив сферу повз праву дев'ятку, а на 84-й він же головою замикав навіс – Скорупскі виручив Болонью. На 86-й Віктор знову бив головою внаслідок навісу з кутового, однак "круглий" по-зрадницьки розминувся з рамкою.

Зрештою, фінальний свисток зафіксував розгромну перемогу Наполі з рахунком 3:0. "Партенопейці" набрали 28 очок, порівнявшись за ними з Міланом і повернувшись на першу позицію по додаткових показниках. Болонья з 12 заліковими балами опустилася на дванадцяту сходинку.

Маліновський у 100-му матчі за Аталанту: долучився до гола, нервував і хибив – є один тривожний симптом