УКР РУС

Парма знищила Дженоа, Наполі впевнено здолав Верону, Кальярі у доданий час вирвав перемогу у СПАЛа: Серія А, 27 тур

24 червня 2020 Читать на русском

У вівторок 27-й тур чемпіонату Італії продовжився чотирма поєдинками. Рахунок та звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Італія, Серія А, 27-й тур

Верона – Наполі – 0:2

Голи: Мілік, 38, Лосано, 90

СПАЛ – Кальярі – 0:1

Гол: Сімеоне, 90+3

Торіно – Удінезе – 1:0

Гол: Белотті, 16

Дженоа – Парма – 1:4

Голи: Фальке, 59 – Корнеліус, 18, 33, 53, Кулусевскі, 87

Нереалізований пенальті: Крішіто, 29 (Дженоа, голкіпер)

Ювентус переграв Болонью, Мілан розгромив Лечче з Шаховим: Серія А, 27 тур, понеділок

Верона на власному полі приймала сусіда по турнірній таблиці Наполі. Свіжоспечений володар Кубка Італії весь перший тайм володів ігровою перевагою, однак суперник значно переважав підопічних Дженнаро Гаттузо за ударами та кутовими. Зрештою, під кінець першої сорокап'ятихвилинки "партенопейцям" вдалось відкрити рахунок у матчі: банальний навіс з кутового Маттео Політано впевнено замкнув польський форвард команди Аркадіуш Мілік.

По перерві Верона побігла відігруватись і навіть забила, однак арбітр за допомогою системи VAR розгледів гру рукою у Давіде Фараоні і взяття воріт відмінив. А на останній хвилині основного часу гол-близнюк з кутового забив вийшовший на заміну Ірвінг Лосано, поставивши у матчі жирну крапку.

Аутсайдер турнірної таблиці СПАЛ сподівався покращити своє турнірне становище у матчі з Кальярі. Підопічним Луїджі Ді Б'яджо не було куди відступати, вони володіли ігровою перевагою, хоча гострішими виглядали гості. "Матч без моментів" впевнено йшов до нічиєї, аж поки на третій доданій хвилині Джованні Сімеоне головою не замкнув передачу Гальвао Жоао Педро, який зумів видряпати м'яч у самісінькому куті штрафного майданчика. Несподівана і не зовсім логічна перемога гостей.

Аталанта – Сассуоло: Маліновський сконфузився, але наблизив супершанс, вилучення Гасперіні як символ, 70-річний рекорд

Сусіди по турнірній таблиці – Торіно та Удінезе – боролись за шість очок. Гості ще у першому таймі втратили мінім три хороших нагоди забити: Ларсену, Фофана і Де Майо не вистачило буквально дещиці везіння, аби відкрити рахунок у матчі. Натомість забили "бики": після сольного проходу Сімоне Едера м'яч опинився у Андреа Белотті і після його удару в ближній кут воріт від руки Хуана Муссо влетів у сітку. Другий тайм ані голів, ані по-справжньому небезпечних моментів не приніс.

Парма влаштувала справжній террор Дженоа. Героєм поєдинку можна впевнено назвати Андреаса Корнеліуса, який спіймав кураж і записав на свій рахунок хет-трик. Між цими голами була невдала спроба Доменіко Крішіто забити "з точки": досвідчений захисник не зміг переграти Луїджі Сепе, якому вдалося вгадати напрямок польоту шкіряного.

По перерві господарі все ж реалізували одинадцятиметровий за гру рукою суперника: Яго Фальке впевнено розвів по кутах голкіпера і м'яч. Під кінець матчу Корнеліус записав на свій рахунок ще й результативну передачу, допомігши завершити розгром у матчі Деяну Кулусевскі.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ