УКР РУС

Наполі екстрено готує сенсаційну зміну тренера – йдуть перемовини з потенційним суперником України на Євро-2024fire

18 лютого 15:00 Читать на русском
Автор: Юрій Яковлев

Чинний чемпіон Італії може звільнити вже другого наставника у сезоні 2023/24. Цілком можливо, що це трапиться ще до матчу з Барселоною в ЛЧ.

Наполі серйозно розглядає чергову зміну тренера. Вальтер Мадзаррі може бути звільнений ще перед матчем Ліги чемпіонів проти Барселони, який відбудеться у середу, 21 лютого.

Вранці в неділю, 18 лютого, відбулися перші контакти "партенопейців" з головним тренером збірної Словаччини Франческо Кальцоною. Він раніше працював з Мауріціо Саррі та Лучано Спаллетті.

"У липні його тут не буде, але це не помста": Де Лаурентіс пояснив, чому зірку Наполі викинули зі заявки на плей-офф ЛЧ

У випадку призначення головним тренером Наполі 55-річний Кальцона поєднуватиме цю роботу з посадою наставника збірної Словаччини. Про це повідомив журналіст Маттео Моретто у Twitter.

Нагадаємо, Наполі розпочинав сезон 2023/24 під керівництвом Руді Гарсії, якого звільнили після невдалого старту. Мадзаррі очолив команду 14 листопада, але виправити ситуацію не зумів – чинний чемпіон Італії посідає тільки 9 місце турнірної таблиці Серії А.

До слова, збірна Словаччини, у якій працює Франческо Кальцона – потенційний суперник збірної України на Євро-2024. У фінальній частині словаки гратимуть у групі E. Туди ж потрапив переможець плей-офф B у Лізі націй – це буде одна з чотирьох команд Україна/Боснія і Герцеговина/Ісландія/Ізраїль.

Результати жеребкування Євро-2024: Україна отримала найлегших потенційних суперників, складні групи для Італії і Франції