УКР РУС

Наполі – Ліверпуль: Анчелотті розчарований призначенням рефері, який засудив не тільки Україну, а Клопп згадує вилучення

3 жовтня 2018 Читать на русском

Головний тренер Наполі Карло Анчелотті в матчі 2-го туру Ліги чемпіонів 2018/19 проти Ліверпуля зіткнеться з привидами минулого. Угорський суддя Віктор Кашшаї не тільки в українців викликає погані спогади.

Цей 43-річний арбітр видається "безсмертним". Після того, як на Євро-2012 Кашшаї не зарахував чистий гол надії натуралізованого українця Марко Девіча у ворота збірної Англії, хотілось його надовго забути. А депутати Верховної Ради навіть пропонували оголосити Кашшаї персоною нон-грата в Україні та ледь не кримінально переслідувати. Але ж ні. Угорець, щоправда, з тим чемпіонатом Європи (як і з роботою на матчах українських команд) завершив, зате знову пішов на підвищення в Лізі чемпіонів.

Після провального суддівства півфіналу ЛЧ, де Віктор зарахував 3 голи Баварії у ворота Барселони, яких не можна було зараховувати, настав новий епізод. Цього разу постраждали вже мюнхенці. У 2017-му йому довірили судити вирішальний чвертьфінал Ліги чемпіонів, в якому Реал був близький до вильоту від Баварії. Без скандалу не обійшлось і тут. Результативних помилок було настільки багато, що ніхто не міг повірити в їхню випадковість.

"Реал" – "Баварія": топ-9 помилок арбітра Кашшаї, які вплинули на результат

Тоді мюнхенський клуб очолював Карло Анчелотті. Зараз не минуло і 2-х років, а італійський наставник знову зустрінеться з Кашшаї. Його Наполі приймає Ліверпуль – "адзуррі" нема куди відступати після втрати очок у Сербії. Карлетто не розуміє такого вибору УЄФА.

"З цим суддею у мене погані спогади, пов'язані з моїм попереднім клубом. Я здивований таким призначенням. Час лікує рани, але ж не так швидко", – розповів Анчелотті на прес-конференції перед грою.

"Ми врахували все, крім рефері, у підготовці до матчів з Реалом. Такі моменти не можуть вирішувати долю півфінальної путівки. Подібне не може відбуватись на настільки високому рівні. Суддя не впорався із завданням", – казав він 18 місяців тому. Тоді Баварія дійсно була не слабшою за Мадрид.

Нині Наполі видається слабшим за мерсисайдців. "Ліверпуль став однією з найсильніших команд Європи. Ми зрозуміли, як не грати проти команди Клоппа, коли програли 0:5 під час міжсезоння. Це був неоціненний досвід", – з посмішкою відзначає Анчелотті.

З Ліверпулем 59-річний наставник зустрічався уже у двох фіналах ЛЧ. Спочатку його Мілан втратив перемогу, ведучи в рахунку 3:0, але у 2007-му, 2 роки потому, взяв реванш.

Своєю чергою, в Юргена Клоппа не найкращі спогади про виїзд... у Неаполь. Його вилучали у 2013-му році, а Борусія Дортмунд програла 1:2. Переможний гол забив зі штрафного нинішній лідер неаполітанців Лоренцо Інсіньє. У трьох команд (у групі смерті грав ще Арсенал) тоді на фініші було по 12 очок, але третім зайвим став Наполі.

Наполі – Ліверпуль: Ліга чемпіонів, орієнтовні стартові склади

"Я дивився гру в маленькій кімнатці разом з наглядачем стадіону. Цього не повториться. Сподіваюся, граундсмен все ще працює на цьому стадіоні. Було б приємно з ним побачитися, хоча ми навряд чи зможемо нормально спілкуватися. Моя італійська точно така ж, яка була п'ять років тому. Підозрюю, що його англійська та німецька теж залишилися на тому ж рівні", – з гумором згадує той час екс-наставник Борусії.

Матч Наполі – Ліверпуль відбудеться сьогодні, 3 жовтня, о 22:00 за київським часом. Після першого туру італійці з одним балом посідають 3-є місце, тоді як англійці (3 очки) лідирують у групі C.

Педерсени: 5 арбітрів, які відверто вбивали українські команди