УКР РУС

На матчі Реала й Айнтрахта застосують революційну систему фіксації офсайдів – її також використовуватимуть в ЛЧ

3 серпня 2022 Читать на русском

Поєдинок за Суперкубок УЄФА 2022 року буде історичним. Вперше на найвищому рівні застосується нова система визначення положення поза грою.

Суперкубок УЄФА
завершено
-

Головним арбітром поєдинку між Реалом та Айнтрахтом буде англієць Майкл Олівер, допомагатимуть йому Стюарт Берт і Саймон Беннетт. Четвертим арбітром буде Донатас Рушмас, а за VAR відповідатиме Томаш Квятковсі, інформує пресслужба УЄФА.

На ЧС-2022 випробують технологію напівавтоматичного визначення офсайдів

Саме цим рефері випала честь випробувати в офіційному поєдинку нову технологію напівавтоматичного визначення офсайдів. Для системи використовуватимуть спеціальні камери з-під даху стадіону, які зможуть відстежувати одразу 29 точок на тілі кожного футболіста. Дані надходитимуть в кімнату VAR, де відеопомічники оперативно перевірятимуть офсайди старим методом.

Загалом було проведено аж 188 тестувань революційної технології, зокрема на матчах минулого сезону Ліги чемпіонів, плей-офф жіночої ЛЧ, а також на різних європейських фіналах. Нову систему у кампанії 2022/23 впровадять і на усіх поєдинках групового етапу найпрестижнішого євротурніру.

Нагадаємо, Реал та Айнтрахт, тріумфатори Ліги чемпіонів і Ліги Європи відповідно, зійдуться у двобої за Суперкубок рівно за тиждень – 10 серпня. Стартовий свисток пролунає о 22:00 за Києвом.

Реал провів фінальну репетицію перед Суперкубком УЄФА, впевнено обігравши Ювентус – Лунін спостерігав за Куртуа