УКР РУС

Мундіаль у Катарі ознаменувався черговим скандалом – стадіони для ЧС-2022 допомагав будувати Талібан

26 листопада 2022 Читать на русском

Нинішнє керівництво Афганістану, яке захопило владу збройним шляхом, озолотилось під час підготовки до світової першості.

Радикальне ісламістське угруповання Талібан допомагало Катару будувати стадіони на ЧС-2022, повідомляє The Telegraph.

Qatar-2022: 5 не українських Кімів, рекорд Роналду, One Love

За інформацією джерела, вище керівництво Талібану надавало свою техніку для будівництва арен до чемпіонату світу. Чиновники отримували значну фінансову допомогу від Катару й інвестували ці гроші у важку будівельну техніку, яку потім використовували за призначенням.

"Таліби вклали значні кошти в будівництво напередодні Мундіалю – турнір став для них "золотим гусаком". Їм заплатили мільйони. Деякі члени Талібану в м. Доха мали від шести до десяти одиниць важкої техніки, і вони заробляли до 10 тисяч фунтів стерлінгів за машину на місяць", – зазначає джерело, близьке до фігурантів справи.

Нагадаємо, Талібан – радикальний ісламістський рух сунітського напрямку, що зародився в Афганістані серед пуштунів у 1994 році. У низці країн його визнано терористичною організацією. Влітку 2021 року після виводу з Афганістану американських військових Талібан кривавим шляхом захопив владу у країні.

За Україну постояли на ЧС-2022, сльози Роналду, розчарування фаворитами Мундіалю