УКР РУС

Мудрик дебютним голом в АПЛ допоміг Челсі здолати Фулхем – українець отримав високі оцінки, але не вийшов на другий тайм

3 жовтня 2023 Читать на русском
Автор: Михайло Юхименко

Михайло Мудрик допоміг Челсі перемогти Фулхем у матчі 7-го туру АПЛ 2023/24. Звіт читайте на "Футбол 24".

Мудрик не сачкував, але старі проблеми на місці – особливо в обороні

Не слід думати, що Мудрик видав справжню феєрію. Ні. У першому таймі Михайло великою мірою нагадував себе звичного – приймав м'яч на прямих ногах, дозволяв грати через свою зону в центрі та допускав забагато втрат (8 при 16 дотиках). Разом з тим, українець не був інертним у боротьбі, вигравши 2 єдиноборства з трьох і виконавши одне вдале відбирання.

Мудрик забив дебютний гол в АПЛ – відео

В одному з епізодів він зіграв як майстерний латераль, наздогнавши передачу на хід опоненту й вибивши її у підкаті, а потім не дозволивши швидко підібрати м'яч.

Тобто, проблеми Мудрика у роботі без м'яча криються не у відсутності працелюбності, а у слабкому скануванні простору. Це – проблема, адже Мудрик з такими вадами не здатний пресингувати. Він і не намагався. Почеттіно враховує мінуси Михайла.

Але він дуже старався. Це впадало в очі. І саме старання принесло перший момент у зустрічі – наш земляк видряпав м'яч у жорсткій боротьбі на фланзі, дозволивши Брої зачепитись за нього й вилетіти віч-на-віч з голкіпером. Армандо навіть обійшов Лєно, однак не влучив у порожні ворота.

Михайло був помітним у атаці й нарешті забив

Більшість атак Челсі пройшли або за прямої участі українця, або за його грамотної підтримки. Як правило, Михайло відкривався у широкій позиції на фланзі, приймав м'яч і тягнув його вперед, намагаючись обіграти захисника на дриблінгу перед штрафним.

Одного разу це вилилось у момент – Михайло хитнув опонента, увійшов у периметр та пробив над воротами. Зависоко. Ще в одному епізоді Міша протягнув м'яч, змістився до центру й заробив небезпечний стандарт. Щоправда, подальший навіс Мудрика пішов у офсайд.

Зрештою, саме Мудрик відкрив рахунок на 18-й хвилині. Доволі несподівано наш співвітчизник вирішив підтримувати контратаку в центрі, віддавши фланг Колвіллу. Леон видав подачу в штрафний, Діоп не зміг її перехопити, а Мудрик прийняв м'яч і пробив поміж ніг Лєно. 1:0!

Це – дебютний гол Михайла в АПЛ. Ба більше – Мудрик забив дебютний гол за Челсі! Тішить, що цей успіх не можна назвати випадковим просвітлінням, адже подібні маневри українець виконував і в суботньому матчі з Брайтоном в Кубку Ліги. Щось схоже він виконував і в збірній.

Рівно за хвилину Броя подвоїв перевагу "пенсіонерів". На жаль, в цьому епізоді Міша участі не приймав. "Героєм" став Рім, який обрізався перед власним штрафним, дозволивши Галлахеру виконати проникний пас на Брою. У боротьбі з Армандо захисник вибив м'яч прямо в його ногу, внаслідок чого сфера зрикошетила повз Лєно. 0:2!

А от контратака на 28-й хвилині могла завершитись і ударом Мудрика. Після перехоплення у центрі поля Броя та Михайло перевантажили зону Діопа – українець відкривався ліворуч, албанець же стягнув Іссу на себе.

Енцо Фернандес вирішив запустити передачу на хід Палмеру, однак той зажував епізод. Все завершилось пострілом аргентинця з-за меж штрафного по горобцях.

Дивна заміна Мудрика

Ось і весь доробок Михайла в атаці у першому таймі. Мало? Можливо, але лондонці більшого й не створили. Фактично, у попередніх абзацах ви прочитали опис усіх моментів "пенсіонерів" до перерви. Та і в другому таймі вони мали аж один момент – Мааатсен на 64-й хвилині пробив шведою з лінії штрафного, влучивши у стійку, а Енцо не зміг переграти Лєно при добиванні.

Одразу ж після свистка на перерву Маурісіо Почеттіно обійняв Мудрика та щось йому сказав. Можливо, він повідомив, що на другий тайм українець не вийде. Саме Маатсен замінив нашого земляка. Пізніше Sky Sports повідомив, що Михайло отримав пошкодження стегна, однак у клубі вважають його несерйозним.

Статистичні портали круто оцінили дії Мудрика. Sofascore дав нашому земляку 7,3 бали, Whoscored – 7,1, Fotmob – 7,5. Ці оцінки є одними з найвищих у складі Челсі. Без Михайла "пенсіонери" так і не забили, тож фінальний свисток зафіксував перемогу з рахунком 0:2.

Путівка додому: Арсенал має високі шанси зіграти у фіналі ЛЧ в рідному Лондоні