УКР РУС

Моурінью пояснив бездарну гру Роми проти Байєра на прикладі Ман Сіті та виокремив героя матчу

19 травня 2023 Читать на русском

Головний тренер Роми Жозе Моурінью прокоментував гру своєї команди проти Байєра у півфіналі Ліги Європи.

"Перш за все я хочу надіслати повідомлення Емілії-Романьї (повінь забрала життя 9 людей – прим.). Саме в найгірших труднощах нам вдається знайти найкраще в собі. У Римі це святковий день, але ми не можемо забути про смуток людей у ​​цей важкий час.

Три італійські команди зіграють в фіналах єврокубків вперше за 25 років

Щодо гри? Хлопці віддали все, цей матч – результат нашої роботи, нашого досвіду, нашої тактичної майстерності та того, що ми знали, як вистояти. Ми фантастична команда. Якби у нас не було Смоллінга на лаві запасних, ми, ймовірно, не отримали б цю нічию. Ми втратили Спінаццолу, потім Челіка, якби Кріса не було, було б дуже важко.

Один удар за матч? Єдині команди, які не страждають, це виняткові команди, у яких на лаві запасних є гравці вартістю 40-70 мільйонів євро. Наприклад, Альварес, Фоден і Марез вийшли у Ман Сіті проти Реала. Ми втрачаємо 4-5 гравців і страждаємо. Ми інвестували 7 мільйонів євро в трансфери й ми у фіналі. Те, що ми зробили, надзвичайно.

Два фінали за два роки? Я зацікавлений не в тому, щоб писати історію Роми, а в тому, щоб допомагати хлопцям рости й робити щось важливе, а також радувати фанатів, які мені так багато дали. Я хочу принести радість цим людям. Для нас це дуже велика радість.

Севілья і Ювентус дуже сильні, мені було без різниці, хто стане суперником. Ми подумаємо про це пізніше", – цитує тренера "вовків" сайт Ді Марціо.

Нагадаємо, що Рома завдали лише один удар по воротах Байєра у матчі-відповіді півфіналу Ліги Європи. Однак, це не завадило здобути путівку у фінал, в якому італійці зіграють проти Севільї. Моурінью виводить "вовків" у фінал вдруге поспіль. У минулому сезоні Рома під керівництвом португальця здобула трофей Ліги конференцій.

Мілан вирвав нічию з Ромою у битві за Лігу чемпіонів – магія доданого часу і невдала серія римлян