УКР РУС

Монзуль зізналась, кого вважає кумиром серед арбітрів

9 квітня 2020 Читать на русском

Український арбітр Катерина Монзуль поділилась думками з приводу свого професіонального росту. 

"Взимку я отримала пропозицію від УЄФА прочитати лекцію про свою кар'єру. У процесі підготовки звернула увагу на те, що правила кардинально змінились з 2004 року. Дуже важко стежити за всіма змінами. Доводиться читати правила навіть у поїзді, оскільки дуже багато різних доповнень.

Колліна пояснив, чому арбітри розслабилися після впровадження VAR

Для мене немає різниці: робота в чоловічому футболі чи жіночому. Для мене головне – професіоналізм. Після закінчення матчів ми не відпочиваємо, а проводимо аналіз, готуємося до наступних поєдинків з теоретичної точки зору. Арбітраж займає багато часу.

Мені вистачає мотивації працювати на матчах жіночої Ліги чемпіонів і обслуговувати поєдинки чемпіонату області. Там можуть трапитися вельми несподівані моменти. Мені важливо ставитися професіонально до кожного матчу. Після кожного матчу ти розумієш, як ти відпрацював: добре, з помилками, погано. Якщо був невдалий матч, ти переживаєш і надалі працюєш над своїми помилками. Я намагаюся абстрагуватися від інформації, яка виходить від медіа.

Для мене зразок для наслідування – це П'єрлуїджі Колліна. Він не зупинився після арбітражу: працював в ФІФА, УЄФА, куратором в Україні – це викликає величезну повагу", – сказала Монзуль в ефірі програми "Залишайся з футболом".

Хто призначив найбільше пенальті і лідирує за червоними картками – все, що потрібно знати про арбітрів УПЛ