УКР РУС

Міністр спорту Франції вимагає від УЄФА покарати збірну Туреччини

15 жовтня 2019 Читать на русском

У відбірному матчі до Євро-2020 у групі Н між Францією та Туреччиною стався черговий скандал – турки знову повторили заборонений жест.

Міністр Франції у справах молоді та спорту Роксана Марасіняню звернулась до УЄФА з проханням застосувати до збірної Туреччини покарання за військове вітання, яке продемонстрували турецькі футболісти під час матчу 8-го туру відбору Євро-2020 між збірними Франції та Туреччини (1:1).

Бойова нічия Франції і Туреччини у відеоогляді битви в Парижі

"Дякую Федерацію футболу Франції та поліції за їх роботу по забезпеченню безпеки під час матчу. Турецькі футболісти зіпсували ці зусилля, продемонструвавши військове вітання, що суперечить духу спорту. Я прошу УЄФА застосувати санкції. Відбір на Євро-2020 ще не пройдений, але Франція знаходиться на правильному шляху. Вітаю Олів'є Жиру з прекрасним голом, який наблизив його до Платіні", – написала Марасіняню у соціальній мережі Твіттер.

Нагадаємо, футболісти збірної Туреччини у відбірковому матчі Євро-2020 з Францією показали військове вітання – цим жестом гравці підтримали військову операцію армії Туреччини на території Сирії, яку утримують курди. Жест також повторили вболівальники збірної Туреччини на фан-секторі. Цей жест вже демонструвався у матчі кваліфікації Євро-2020 з Албанією. УЄФА критично ставиться до подібних дій, оскільки політичні жести знаходяться під забороною. Ймовірно, УЄФА застосує дисциплінарні санкції до збірної Туреччини.

Роксана Марасіняню – французька плавчиня румунського походження, чемпіонка світу та Європи, срібний призер Олімпійських ігор 2000 року. Міністр спорту Франції (з вересня 2018 року).

Євро-2020, кваліфікація: Англія за крок від виходу з групи, Франція та Туреччина розійшлися миром