УКР РУС

Стимулом повинні бути гроші – клуб УПЛ придумав спосіб, як карати арбітрів за грубі помилки

1 жовтня 2023 Читать на русском

Медіаменеджер Миная Мирослав Небесник переконаний, що найкращий стимул – фінансовий.

"Завжди хочеться говорити про футбол, але українські арбітри не дають нам цього робити. У суддів завжди була купа помилок, але зараз кількість цих помилок зашкалює. Особливо у цьому сезоні.

"Навіщо корумпувати цю справу?": в СК Дніпро-1 озвучили рецепт вирішення проблеми українського суддівства

Якщо брати конкретно Минай – вісім результативних помилок. І це лише ті явні, які визнають, подекуди, самі керівники суддівського корпусу. Наприклад, та помилка, яка була у матчі Минай – Шахтар, коли Георгій Судаков заробив пряму червону картку, і це бачили всі, окрім головного рефері, який перебував у кількох метрах.

Коли президенти клубів зустрічались між собою, висловлювали багато думок. Навіть відправляти суддів на детектор брехні. Так, це з області фантастики, але якось потрібно з цим боротись. Минай пропонує на загальний розгляд власників клубів і керівництва УПЛ наступну пропозицію. Щоб з того гонорару, який отримують судді (з тих внесків, які клуби сплачують на УПЛ і УАФ), у разі результативної помилки, яка вплинула на результат матчу (наприклад, те ж саме вилучення Судакова), повертати якусь певну суму. На наш погляд – 70% від гонорару.

Це ж звичайні ділові відносити. Якщо підрядник не виконав, або неякісно виконав роботу, то є санкції. Ми за те, щоб по-олдскульному карати гривнею. Направимо лист всім клубам та керівництву УПЛ. Послухаємо, що скажуть, а потім будемо ухвалювати рішення", – сказав Небесник в ефірі УПЛ-ТБ.

Детектор брехні, публічне жеребкування та відкритий рейтинг арбітрів – відбулось засідання власників клубів УПЛ