УКР РУС

Мілан здобув вольову перемогу в дербі проти Інтера – дубль Жиру врятував інтригу в боротьбі за Скудетто

5 лютого 2022 Читать на русском

Інтер в рамках 24-го туру Серії А несподівано програв Мілану (1:2), не зумівши відірватись від переслідувачів у турнірній таблиці. Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Центральною подією європейського вікенду стало дербі делла Мадонніна між Інтером і Міланом. Зустріч мала величезне значення у боротьбі за Скудетто, адже "нерадзуррі" випереджали "россонері" та Наполі на чотири очки при грі в запасі. Перемога підопічних Сімоне Індзагі означала б дуже серйозну заявку на друге поспіль чемпіонство.

Ібрагімовіч сам визначить продовження своєї кар'єри – Мілан не проти залишити ветерана до 41 року

Перший тайм пройшов за майже повного контролю гри з боку Інтера. У команди Стефано Піолі практично нічого не виходило, а на 11-й хвилині вона ще й гол пропустила – це Дюмфріс замкнув подачу Перішіча на дальню стійку. На щастя для "дияволів", взяття воріт не зарахували через офсайд. Ще через хвилину вивести "змій" уперед міг Брозовіч, який вистрілив з-за меж штрафного з рикошетом від Калюлю – м'яч полетів у протихід Меньяну, однак той все одно парирував.

В середині тайму Інтер, який вже 16 числа зіграє з Ліверпулем в 1/8 ЛЧ, змарнував ще три гольові нагоди. Спочатку не забив Барелла, який отримав проникний пас і метрів з семи завдав удар повз дальню стійку. Після цього з околиць штрафного у дальній нижній кут били Дюмфріс і Перішіч, але Меньян тримав "россонері" в гри. Мілан огризнувся несподіваним пострілом Тоналі з-за меж штрафного у ліву дев'ятку – втім, Хандановіч у ефектному стрибку парирував.

Зарядись енергією нестримного футболу, переглядаючи улюблені матчі Ліги чемпіонів разом із коктейлями на основі преміальної Żubrówka Czarna! Дізнатись більше про Zubrowka Czarna та коктейлі тут.

Ближче до перерви Мілану вдалося більш-менш вирівняти гру, однак перевага Інтера в якості відчувалася на кожному клаптику поля. Зрештою, це вилилось у досить простий гол на 39-й хвилині – Чалханоглу подав з кутового точно на ногу Перішічу, а Іван замкнув у дотик. М'яч прилетів у правий нижній кут. 1:0! На перерву команди відправились саме з цим рахунком.

Перший тайм Інтер виграв повністю, однак у другому "нерадзуррі" немов підмінили. До 70-ї хвилини вони провели всього два негострих удари, причому один з них заблокували ще в центральній частині поля. Мілан же сильно додав у активності, хоча моментів довгий час не виникало. В цілому, гра була рівною, але команда Сімоне Індзагі явно втратила контроль.

У такому режимі "россонері" несподівано зрівняли рахунок. Це сталося на 75-й хвилині – Жиру у жорсткому єдиноборстві вибив м'яч з-під свіжого Санчеса й започаткував атаку, яку Браїм Діас завершив ударом з меж карного майданчика. Його накрили, але не дуже добре – м'яч полетів на дальню стійку, де стояв Жиру. Француз одразу ж переправив його у ворота. 1:1!

Здавалося, що це випадковість. Інтер одразу після пропущеного голу провів атаку, в якій вдалося всадити Бенассера на жовту картку й заробити перспективний стандарт – Санчес закрутив м'яч у ближню дев'ятку, однак Меньян парирував кулаками. Мілан у відповідь шокував тіфозі "змій": на 78-й хвилині Жиру отримав пас на лінію штрафного від Калабрії, ефектно розвернувся навколо Де Врея й пробив у дальній нижній кут – 1:2!

Цей удар відправив Інтер у нокаут. "Нерадзуррі" пішли уперед, але допускали величезну кількість помилок. Вони не створили жодного моменту ні за 12 хвилин основного часу, ні за 6 хвилин компенсованого. У підсумку, фінальний свисток зафіксував вольову перемогу Мілана! Інтрига в битві за Скудетто вижила.

"Супряга має вибуховий потенціал": трансфер гравця Динамо вразив Італію – паралелі з топ-форвардом і єдина проблема