УКР РУС

Рома завдяки історичному дублю Дибали розгромила Монцу, Інтер здолав Кремонезе, Мілан розписав нічию з Сассуоло

30 серпня 2022 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У вівторок 4-й тур чемпіонату Італії відкривали три матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Італія, Серія А, 4-й тур

Сассуоло – Мілан – 0:0

Нереалізований пенальті: Берарді, 22 (Сассуоло)

Інтер – Кремонезе – 3:1

Голи: Корреа, 12, Барелла, 38, Мартінес, 76 – Окереке, 90

Рома – Монца – 3:0

Голи: Дибала, 18, 32, Ібаньєс, 61

Мілан підсилився лідером оборони Шальке за скромні гроші

У першому матчі дня Сассуоло приймав Мілан. Господарі у трьох перших матчах встигли оформити "світлофор" (перемога, нічия і поразка), натомість гості ще не знали смаку поразок. Стефано Піолі, через насичений графік, провів ротацію і випустив одразу 5 нових футболістів (четверо з них вперше у сезоні вийшли з перших хвилин).

Вже на початку поєдинку гравці Сассуоло збили Жиру поблизу власного штрафного, однак навіс зі стандарту Мілану не вдався. Згодом Побега лівим флангом протягнув м'яч до володінь Консільї і пробивав з гострого кут – кіпер "чорно-зелених" встиг виставити ногу і м'яч відлетів у поле. Леау після добивання запустив сферу по горобцях. Мілан не збавляв обертів, і все той же Леау спробував пробити здалеку – знову вище. На 21-й хвилині одна з небагатьох атак Сассуоло завершилась призначенням пенальті – Кір'якопулоса завалили у штрафному. Берарді з позначки не зумів перехитрити Меньяна, який вгадав напрямок удару і потягнув сферу з кута воріт.

Мілан побіг забивати і пропустив контратаку – пощастило, що Фраттезі не зумів поцілити з меж штрафного з правого флангу. З часом господарі охолодили запал гостей і гра перетворилась на качелі – команди мчали до воріт суперника за найменшої нагоди, однак з завершальними ударами виникали проблеми. За 5 хвилин до закінчення першого тайму Жиру запоров вбивчий момент: після стрімкої контратаки м'яч відскочив до Олів'є, який знаходився по центру воріт і француз з району одинадцятиметрової позначки пробив ніби протезом – у кількох метрах від правої стійки. Вже у доданий час Фратезі головою замикав навіс з правого флангу – Меньян встиг зреагувати і забрав сферу.

По перерві господарям довелось робити вимушену заміну – страждання Берарді довершила травма після зіткнення з Ернандесом (Доменіко зі сльозами на очах буквально винесли на руках зі стадіону).

Торстведт за трохи мав найреальнішу нагоду вивести Сассуоло вперед, але кіпер Мілана у падінні знову потягнув удар з кута. В середині тайму "россонері" мали два небезпечних штрафних, але обидві спроби було змарновано. Флоренці на останніх хвилинах отримав травму і не зміг продовжити матч: Діонізі використав всі заміни, тож Мілан завершував у більшості. Вже у доданий час Леау міг вирвати перемогу, але пробив по центру прямісінько у руки Консільї.

Інтер у матчі з Кремонезе міг виходити вперед вже на 2-й хвилині. Міланці заробили небезпечний шрафний, однак Дімарко пробив неточно. "Чорно-сині" продовжили тиснути і за трохи досягли успіху – господарям вдалось втікти у швидку контратаку, Шкріняр бив з вигідної позиції, удар було заблоковано і Корреа з кута штрафного добив сферу у вже порожні ворота. Згодом Чалханоглу міг подвоювати пробиваючи у ближній кут, але не влучив у ворота.

В середині тайму Пікель мав зрівнювати – отримавши діагональну передачу він увірвався в штрафний майданчик і пробив по центру воріт. Хандановіч врятував. Згодом Шкріняр на добиванні не зумів перехитрити кіпера Кремонезе. Незадовго до перерви Барелла божевільним ударом зльоту замкнув передачу Чалханоглу і поцілив у дальній кут, зробивши рахунок 2:0.

По перерві Кремонезе додав і намагався бодай скоротити. Зрештою, і кіпер гостей творив дива у рамці – в одному з епізодів він встиг відбити удар впритул від Джеко і зреагувати на добивання від Дюмфріса. Однак з виходом Мартінеса сам на сам він не впорався: Барелла довгим пасом знайшов аргентинця, той під тиском двох захисників дотягнув м'яч до штрафного і пробив у дальній кут – Раду навіть не поворухнувся. На останній хвилині основного часу Окереке вирішив стрельнути з-за меж штрафного і влучно перекинув сферу через Хандановіча.

Рома спромоглась забити у ворота Монци в середині тайму. Початок для римлян видався доволі невнятним і трибуни почали нервувати, однак розкішний гол повернув все на свої місця. Залевскі виніс зі своєї частини в центр поля, Абрахам не зупиняючи головою перевів на Дибалу, Пауло на крейсерській швидкості промчав до штрафного в оточенні двох захисників і пробив у дальній кут, оформивши перший гол за "вовків".

Моурінью довелось робити вимушену заміну – Кумбулла потягнув м'яз і на поле вийшов Смоллінг. На 32-й хвилині Дибала оформив дубль: Абрахам протягнув сферу лівим флангом, увірвався у штрафний і пробив. Кіпер Монци у падінні відбив, але аргентинець знову був першим на добиванні. Тепер на рахунку Пауло 100 голів у Серії А – це сьомий результат серед чинних гравців. Більше у Доменіко Берарді (102), Андреа Белотті (106), Дувана Сапати (106), Златана Ібрагімовича (155), Фабіо Квальярелли (181) та Чіро Іммобіле (183). Вже у доданий час Петанья спробував перевершити Кобіна ударом бісиклетою, однак навіть не влучив по м'ячу.

В середині другого тайму Рома забила втретє – Ібаньєс відгукнувся на навіс з кутового і головою перевів сферу у сітку. До слова, не впорався з автором гола екс-захисник Шахтаря Марлон. Белотті наприкінці матчу міг відкрити лік м'ячам за Рому, але влучив прямо у кіпера.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ