УКР РУС

Роналду голом на останніх хвилинах врятував Ювентус від поразки, Інтер здолав Болонью та закріпився на вершині Серії А

3 квітня 2021 Читать на русском

В рамках суботньої програми 29-го туру Серії А було проведено дев'ять поєдинків. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2020/21, 29-й тур

Мілан – Сампдорія – 1:1

Голи: Хауге, 87 – Квальярелла, 57

Вилучення: Сілва, 59 (Сампдорія) (друга жовта)

Наполі – Кротоне – 4:3

Голи: Інсіньє, 19, Осімхен, 22, Мертенс, 34, Ді Лоренцо, 72 – Сімі, 25, 48, Мессіас, 59

Беневенто – Парма – 2:2

Голи: Глік, 23, Іоніце, 67 – Куртіч, 55, Ман, 88

Дженоа – Фіорентина – 1:1

Голи: Дестро, 13 – Влаховіч, 23

Вилучення: Рібері, 52 (Фіорентина)

Кальярі – Верона – 0:2

Голи: Барак, 54, Лазанья, 90+9

Лаціо – Спеція – 2:1

Голи: Лаццарі, 56, Кайседо, 89 (пен) – Верде, 73

Вилучення: Лаццарі, 90+5, Корреа, 90+6 (друга жовта) (Лаціо)

Сассуоло – Рома – 2:2

Голи: Траоре, 57, Распадорі, 85 – Пеллегріні, 26 (пен), Перес, 69

Торіно – Ювентус – 2:2

Голи: Санабрія, 27, 46 – К'єза, 13, Роналду, 79

Болонья – Інтер – 0:1

Гол: Лукаку, 31

Аталанта перестріляла Удінезе – Маліновський оформив два феноменальні асисти на колумбійців

Програму вікенду в італійській Серії А відкривав поєдинок Мілан – Сампдорія. У першому таймі моменти були в обох команд, але забити не вдалось жодній. У генуезців на заваді стояв Доннарумма, який кілька разів рятував ворота гостей, а "россонері" мали проблеми з реалізацією, та й загалом виглядали досить мляво.

На 59-й хвилині Ернандес віддав неточну передачу неподалік власного карного майданчика, і Квальярелла майстерним ударом перекинув Доннарумму – він не очікував такої підступної помилки, й дозволив собі вийти з воріт. Однак, за кілька хвилин радість гостей перервалась – Сілва отримав другу жовту, і вони залишились у меншості. Стефано Піолі одразу кинув у бій свіжі сили, й міланці почали насідати на оборону суперника. На 87-й Хауге зумів реалізувати вихід віч-на-віч із голкіпером і зрівняв рахунок. У компенсований час Кессьє міг здобути для Мілана перемогу, але через рикошет його удар влучив у стійку. Зрештою, фінальний свисток зафіксував бойову нічию.

Наполі у рідних стінах приймав Кротоне. Ще у першому таймі команди влаштували справжню перестрілку – у неаполітанців відзначались Інсіньє, Осімхен та Мертенс, а у гостей один гол відквитав Сімі. Одразу по перерві той же Сімі зумів записати до свого активу дубль, а трохи згодом рахунок зрівняв Мессіас. Після цього підопічні Гаттузо прокинулись і на 72-й Ді Лоренцо вивів їх уперед. Матч так і добіг кінця із рахунком 4:3 на користь Наполі.

Парма на виїзді зустрічалась із Беневенто. У середині першої половини зустрічі господарі відкрили рахунок завдяки голу Гліка. Пармезанці одразу кинулись в атаку, але зрівняти змогли вже на початку другого тайму – відзначився Куртіч. На 67-й хвилині Іоніце зумів вивести Беневенто уперед, але під завісу поєдинку рівновагу вдалось відновити Ману. У підсумку – бойова нічия.

Дженоа у домашньому поєдинку зустрічався із Фіорентиною. У першому таймі команди обмінялись голами – у "грифонів" відзначився Дестро, а у "фіалок" зрівняв Влаховіч. Невдовзі після перерви гості залишились у меншості – пряму червону за грубий фол отримав Рібері. Проте, використати чисельну перевагу до кінця матчу генуезці так і не змогли, і фінальний свисток зафіксував мирову – 1:1.

Верона завітала у гості до Кальярі. Гольова засуха у матчі тривала до 54-ї хвилини, коли гостей вивів уперед Барак. Острів'яни намагались нав'язувати боротьбу, однак в атаці зовсім нічого не виходило, ще й суперник постійно огризався небезпечними контратаками. Вже на останніх хвилинах компенсованого часу ще один поклав Лазанья. Верона святкує впевнену перемогу.

Спеція на виїзді зустрічалась із Лаціо. "Орли" відкрили рахунок на 56-й хвилині завдяки голу Лаццарі. Гості відчайдушно намагались зрівняти, й на 72-й їм це вдалось – відзначився Верде. Під завісу зустрічі рефері призначив пенальті на користь господарів. Цей шанс не змарнував Кайседо, який без особливих проблем його реалізував. У підсумку – перемога Лаціо.

Сассуоло розписав вогняну нічию із Ромою. У першому таймі "вовки" вирвались уперед завдяки 11-метровому, який без особливих проблем реалізував Пеллегріні. Після перерви господарям вдалось зрівняти зусиллями Траоре, але на 69-й Перес знову вивів римлян уперед. Вже на останніх хвилинах основного часу Распадорі вкотре відновив рівновагу і матч так і добіг кінця із нічийним рахунком.

Вже на початку надпринципового Дербі делла Молле між Ювентусом і Торіно Андреа Белотті опинився на газоні у чужому штрафному майданчику. Арбітр завагався і, скориставшись системою VAR, вирішив не призначати пенальті. Майже одразу "Стара синьйора" вийшла вперед: Федеріко К'єза відгукнувся на передачу Альваро Морати і переграв голкіпера точним ударом у лівий нижній кут воріт. Щастя тіфозі "б'янконері" тривало недовго: в середині тайму Мората завдав гарматного удару по воротах Щенсни, поляк відреагував на постріл, однак не встиг зреагувати на добивання від Антоніо Санабрії і рахунок знову став нічийним.

Вже перша ж атака господарів після відпочинку закінчилась взяттям воріт: Санабрія прокрався поміж трьох захисників, увірвався у штрафний майданчик Юве і пробив. Щенсни зреагував, але сфера від його рук влетіла у сітку. Наприкінці матчу Кріштіану Роналду врятував Юве від поразки: після розіграшу штрафного португалець головою вдало зіграв на добиванні.

Завершував ігровий день поєдинок Болонья – Інтер. У середині першого тайму гості вийшли уперед. Лукаку відірвався від захисника, і головою замкнув навіс у карний майданчик – голкіпер парирував, але Ромелу впорався на добиванні. Гравці Болоньї ж до перерви нічого створити не змогли.

У другій половині зустрічі ситуація на полі не змінилась. Підопічні Міхайловіча безрезультатно атакували, а "нерадзуррі" спокійно грали на збереження результату. Зрештою, рахунок у матчі так і не змінився. Інтер святкує мінімальну перемогу.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ