УКР РУС

Рома у доданий час врятувалась з Сассуоло, Мілан здолав Сампдорію і очолив Серію А, Салернітана вкрала перемогу у Дженоа

13 лютого 2022 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю в рамках 25-го туру чемпіонату Італії відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Італія, Серія А, 25-й тур

Мілан – Сампдорія – 1:0

Гол: Леау, 8

Дженоа – Салернітана – 1:1

Голи: Дестро, 33 – Бонаццолі, 45+1

Верона – Удінезе – 4:0

Голи: Депаолі, 2, Барак, 31, Капрарі, 66, Тамез, 85

Емполі – Кальярі – 1:1

Голи: Пінамонті, 38 – Паволетті, 84

Сассуоло – Рома – 2:2

Голи: Смоллінг, 47 (аг.), Траоре, 73 – Абрахам, 45+1 (пен.), Крістанте, 90+4

Вилучення: Феррарі, 78 (Сассуоло, друга жовта картка)

Наполі втратив перемогу над Інтером і змарнував можливість очолити турнірну таблицю Серії А

Мілан завдяки мировій Інтера та Наполі отримав змогу вирватись у лідери Серії А, однак для цього необхідно було перемогти у рідних стінах Сампдорію. Господарі так налаштувались, що відкрили рахунок вже на 8-й хвилині зустрічі – асист віддав голкіпер! Меньян запустив шикарну передачу на лівий фланг, а Леау, прийнявши її, красиво обійшов Берешиньскі й влетів у штрафний. Опинившись перед воротарем, Рафаель пробив у дальній кут. 1:0! Здавалося, що це – початок розгрому, але до кінця першого тайму вболівальники побачили лишень один небезпечний момент. Його провів Мілан: Мессіас на 44-й хвилині отримав скидку й метрів з 22-х вистрілив у правий нижній кут – Фальконе врятував Сампу.

В другому таймі "россонері" працювали значно гостріше, регулярно завершуючи атаки вриванням у штрафний з потужним ударом у площину (Жиру бив навіть у падінні через себе). Відчайдушна гра Фальконе залишала Сампу в грі, однак біля чужих воріт у генуезців нічого не виходило. Попри цей факт, Супрягу на поле не випустили – українець просидів весь поєдинок у запасі. Зрештою, фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу господарів. Мілан виходить на першу позицію в турнірній таблиці, випереджаючи Інтер на одне очко, але у "нерадзуррі" залишається матч у запасі.

Невдахи Серії А – Дженоа та Салернітана – розмінялись голами у першому тайму: на результативний постріл Дестро на екваторі сорокап'ятихвилинки у доданий час відповів Бонаццолі. По перерві колишня команда Андрія Шевченка додала і створила низку моментів. Спочатку Сепе зупинив спробу Дестро, згодом Гудмундссон вимагав пенальті після падіння у штрафному, а на завершення все той же Дестро після добивання знову не зміг переграти голкіпера. Як наслідок, нічия, яка зменшила шанси обох команд на те, аби вибратися з трясовини турнірної таблиці.

Депаолі вивів Верону вперед у матчі з Удінезе вже на другій хвилині. Саксесс міг зрівнювати після потужного удару під поперечину, але Монтіпо зреагував. За мить він врятував свої ворота від пострілу Макенго у правий кут. В середині тайму Саксессу забракло лічених сантиметрів – м'яч просвистів над поперечиною. У відповідь Барак результативно закрутив під праву стійку, зробивши рахунок 2:0. По перерві спочатку Капрарі, а згодом Тамез довели рахунок до розгромного і підняли Верону на дев'яту сходинку турнірної таблиці.

У ще одному матчі Емполі розписав бойову нічию з Кальярі.

Сассуоло забив Ромі вже на початку матчі, але арбітр зафіксував у Траоре гру рукою і гол не зарахував. Згодом Берарді і Афена-Г'ян обмінялись моментами – неточно. В середині тайму арбітр знову скасував взяття воріт – цього разу постріл Абрахама через офсайд. 1:1 за втраченими нагодами. Англійському форварду таки вдалось відначитись вже у доданий до першого тайму час – з пенальті за гру рукою.

Одразу після перерви Смоллінг став співавтором гола у свої ворота і командам довелось починати все з початку. Моурінью відповів замінами і... отримав другий "подарунок": Траоре під тиском захисника зумів отримати навіс і влучно пробив повз голкіпера. На 78-й хвилині Феррарі побачив перед собою другу жовту картку і залишив господарів у меншості. Пеллегріні небезпечно закручував зі штрафного, але переграти Консільї не зміг. На четвертій доданій хвилині Рома таки вигризла нічию: Крістанте після навісу з кутового змусив голкіпера виносити м'яч вже з-за лінії (автоматична система взяття воріт спрацювала чітко).

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ