УКР РУС

Михайленко назвав несподіваного героя збірної України: "Він ставить суперникам важкі питання для розв'язання"

18 жовтня 2023 Читать на русском

Відомий український тренер Дмитро Михайленко поділився думками щодо матчу "синьо-жовтих" з Мальтою (3:1) у боротьбі за вихід на чемпіонат Європи. 

"З Мальтою був важкий поєдинок. Яким завжди буває для нас другий матч у спарці. Було помітно, що багато наших футболістів не грали на своєму рівні. У нас є така проблема і вона передусім психологічна. Переїзди в короткий проміжок часу, ігри – психологічно це виснажує. Плюс могла бути недооцінка "бо це Мальта". Але важливо, що є три очки і надалі ми залежимо від себе.

Мальта – Україна: визначились найкращі гравці "синьо-жовтих" за версією WhoScored та SofaScore

Пропущений гол? Поки Мальта свіжа, поки мала сили на такий ривок, плюс наші помилки. І удар не був з розряду неможливих для сейву. Трубін грав добре, але в цьому епізоді припустився помилки.

Якщо говорити про матч з македонцями, то до голу Судакова збірна грала дуже впевнено і не було ніяких питань до фізики. Після голу вона "сіла" і суперник почав створювати моменти. Це питання не фізичної, а психологічної готовності – хлопці припинили тиснути. Ігри показують – коли ми глибоко відходимо, нам значно важче захищатися.

Кого з гравців потрібно відзначити? Дуже хороший рівень показує Жора Судаков. Він дуже-дуже важливий для збірної – своїм рухом, енергією, яку він дає команді. Він завжди в русі, завжди намагається загострювати. Дуже важливо мати в команді такого гравця, який 90 хвилин рухається та ставить суперникам важкі питання для розв'язання", – цитує Михайленка УПЛ ТБ.

Нагадаємо, збірна України виконала поставлене завдання на жовтневі матчі – доля путівки на Євро-2024 вирішиться у дуелі з Італією 20 листопада.

Україна здолала Мальту, повернувшись на другу позицію в групі – доля прямої путівки на Євро визначиться у грі з Італією