УКР РУС

Мессі підмочив ван Дейка та знову потрапив у компанію козлів – ефектні меми з фіаско Ліверпуля на Камп Ноу

2 травня 2019 Читать на русском

Аргентинець приголомшив Ліверпуль у першому півфіналі Ліги чемпіонів, оформивши дубль. Мережа вибухнула яскравими мемами. Ми зібрали найцікавіші з них.

Барселона обіграла Ліверпуль з рахунком 3:0. Перевага каталонців над гостями не була настільки грандіозною, однак фантастичний Мессі двома голами схилив шальки терезів на користь господарів. Тим самим практично забезпечив Барселоні фінал Ліги чемпіонів ще до матчу-відповіді на Анфілді.

Барселона – Ліверпуль: перемога "блаугранас" на класі, гідний футбол мерсисайдців, суперечливий арбітраж та геній Мессі

Перший гол у ворота Ліверпуля забив Луїс Суарес, а потім справу у свої руки взяв Лео. У моменті з другим голом Барселони варто відзначити, як Мессі скористався провалом опорної зони суперника, протягнув м'яч і віддав тонкий пас у штрафний майданчик. Однак головна увага була прикута до фінальної стадії атаки.

Мессі загубив найкращий гравець сезону в АПЛ і найкращий захисник світу Вірджил ван Дейк, за що отримав на горіхи від Арсена Венгера. Нідерландець не встежив, як його візаві вискочив з-за спини. Він спостерігав за голом так:

Можливо, Ліонель своєю величчю загіпнотизував ван Дейка...

Хтось – найкращий центрбек на планеті, а хтось – просто Ліонель Мессі.

Перед матчем фанат Ліверпуля жбурнув мешканця Барселони у фонтан. У підсумку капітан "блаугранас" посадив у фонтан ван Дейка.

Забивши Ліверпулю, Мессі зібрав повний комплект англійських грандів – вразив ворота кожного з них у Лізі чемпіонів. Ліонель, який грає в Іспанії, забив найбільше голів топ-6 клубам АПЛ у цьому сезоні.

Дубль аргентинець оформив зі штрафного – неймовірний за красою гол.

Цей м'яч став 600-м у клубній кар'єрі генія. Нещодавно таку позначку пройшов Роналду.

Цікавий факт – свій перший гол Мессі також забив першого травня, 14 років тому.

Мессі впіймав мерсисайдського птаха у клітку.

"Якщо Бога не існує, то хто вчора забив третій Ліверпулю?"

Активно обігрується тема MESSI – GOAT (Greatest of all time).

Англійською цей акронім зіставляють з відповідним словом, яке означає "козел". Декілька років тому Ліонель навіть мав фотосесію з цими тваринами. Зображення козла означає грандіозний комплімент – "найвеличніший у всі часи".

Голи Мессі не мали б такої ваги без прекрасної гри Марка-Андре тер Штегена на лінії воріт Барселони. Німець виконав 3 сейви на старті другого тайму та не дозволив Ліверпулю втілити свою тодішню перевагу в забиті м'ячі.

Загалом перші півфінали Ліги чемпіонів можна схарактеризувати цією картинкою: